Haber 16

106 yıldır bu günü bekliyordum

ABD’nin 44’üncü başkanlığına seçilen ve ülkenin ilk siyah başkanı olarak tarihe geçen Barack Obama…

  • Son Dakika / Yerli Diziler
  • 06 Kasım 2008
  • 106 yıldır bu günü bekliyordum için yorumlar kapalı
  • 412 KEZ OKUNDU

ABD’nin 44’üncü başkanlığına seçilen ve ülkenin ilk siyah başkanı olarak tarihe geçen Barack Obama, “Amerika’nın hala her şeyin mümkün olduğu bir ülke olduğundan, kurucularımızın rüyasının günümüzde hala canlı olduğundan hala şüphesi olan, demokrasinin gücünü hala sorgulayan birileri varsa, bu gece size cevaptır!” dedi.

 


Chicago’da kendisini bekleyen onbinlerce kişilik taraftar topluluğuna, kurşun geçirmez camların arkasından seslenen Obama, ABD başkanlığını kazanmasının ardından ilk zafer konuşmasını gerçekleştirdi.

Obama, bugün seçimi kazanmayı kutlamakla birlikte yarın ülkenin problemleriyle yüzleşmek gerekeceğine işaret etti ve “İki tane savaş var, gezegenimiz tehlikede ve finansal bir krizin içindeyiz” dedi. Ülkede yeni bir enerji olduğunu belirten Obama, “Önümüzdeki yol uzun ve zorlu olacak. Belki önümüzdeki 4 yılda istediğimiz yere gelemeyeceğiz. Ama size söz veriyorum, bir gün hedeflerimize ulaşacağız. Evet, yapabiliriz!” ifadelerini kullandı.

Hatalı başlangıçlar ve geri tepmeler olabileceğini, iktidardaki her tercihinin herkesçe kabul görmeyebileceğini vurgulayan Obama, her durumda halka karşı dürüst olma sözü verdi ve ülkeyi tuğla, tuğla, sokak, sokak birlikte inşa edeceklerini söyledi.

ABD’de Wall Street zenginlikleri yaşarken, “diğer sokakların” sıkıntı çekmesinin önüne geçeceğini belirten Obama, “Biz bu seçimi alçakgönüllülükle kazandık ve bölünmeleri iyileştirme kararlılığımızı da sürdürüyoruz” dedi.

Kendisini dünyanın farklı köşelerinden dinleyenlere de seslenen Obama, “ABD’de bugün yeni bir liderlik doğdu” diyerek önemli bir mesaj verdi. Obama, dünyaya zarar vermek isteyenleri yenecekleri ve barışın yanında olanları da destekleyeceklerini, “demokrasi, özgürlük, fırsat, umut” gibi ideallerin peşinde gideceklerini söyledi.

Obama’nın konuşmasının en ilginç yönlerinden biri de, 106 yaşındaki Atlantalı Ann Nixon Cooper’dan bahsetmesi oldu. Cooper’ın, bir asrı aşkın yaşıyla, kadınların oy kullanamadığı, siyahlara ayrımcılık yapılan bir dönemden geçtiğini anlatan Obama, bu seçmenin bugün elektronik oy kullanma makinasının ekranına dokunarak oy kullandığını söyledi. Obama, ABD’nin aya ayak bastığını, Berlin duvarının yıkıldığını gören yaşlı kadının varlığının önemli bir mesaj olduğunu belirterek, ABD’nin çocuklarının, kendi kızlarının, bu kadar uzun yaşama şansı bulurlarsa, daha iyi bir dönemde yaşamasına imkan sağlayacak şekilde yaşaması yönünde herkesin çaba harcamasını istedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ