Haber 16

12 Eylül Gazete Başlıkları

Bugünün gazete haber başlıkları 12 Eylül 2009. Gazete Başlıkları, Gazete Haberleri, Gazetelerin manşetleri bugün, Gazete Başlıkları, Gazete Haberleri, Bugünün Gazete manşetleri, Gazete başlıkları bugün.

  • Dünya / Son Dakika
  • 12 Eylül 2009
  • 12 Eylül Gazete Başlıkları için yorumlar kapalı
  • 403 KEZ OKUNDU



Kimseye acımayacağız, dere yatağında ne varsa yıkacağız
Kadir Topbaş, derelerin ıslahı konusunda kararlılık mesajı verdi. ”Ayamama’yı işgal eden ne varsa yıkıp geçeceğiz. Kimse kusura bakmasın.” diyen Belediye Başkanı, istimlak için yargıdan destek istedi.




Göletle ilgisi yok
TIR parkında yaşanan facianın Topkule Kışlası’ndaki suni göletin patlamasıyla oluşan selden kaynaklandığı iddiasını Erdoğan yalanladı.



Yap-Boz belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: ”Ayamama Dresi’nin istikametini işaretleyip, bunu işgal eden ne varsa yıkacağız”

.

32 insan ölmeden aklınız neredeydi?
Büyükşehir Belediyesi sel olasılığı üzerine dün 2 bin 200 araç, 6 bin 750 personel ile önlem aldı. 3 gün önce selin vurduğu ‘Basın Ekspres Yolu’ da trafiğe kapatıldı.



Selde sırat köprüsü
32 kişinin öldüğü sel felaketinde, bir grup vatandaş el ele yaşam zinciri oluşturarak hayatta kalmayı başardı.



Ölüye de diriye de rahat yok
Kendal Gönenç, iş bulmak ve eşini, çocuklarını rahat ettirmek için Diyarbakır’dan İstanbul’a göç etti. Minibüsüyle sele kapılıp öldü. Ama İstanbul’da ölmek bile rahat etmek için yeterli değil. Çünkü sel, mezarlıkları da vurdu. Yağış sonucu toprak kaydı, 100 mezar tahrip oldu. 



Böyle batıyoruz
İşte İstanbul otoyollarının neden ölüm nehrine dönüştüğünün en çarpıcı belgesi… Ikonos uydusunun fotoğrafları, megakentteki su havzalarının sadece 3 yıl içinde nasıl talan edildiğini ortaya koydu8. Bu tabloya göre İstanbul daha çok İkitelli faciaları yaşar.

 

Korku gecesi
Meteoroloji’nin ‘şiddetli yağış’ tahminine İSKİ’nin ”Dere yatağında yaşayanlar evlerini terk etsin” uyarısı eklenince, İstanbullular sel endişesiyle sabahladı. Bugün ve yarın için de etkili yağış uyarısı var. 



Sorumluları geçmişte aradı

Kadir Topbaş: Bizim ve bizden öncekilerin sorumluluğu var.




Ayamama neşteri
İstanbul’da 23 can alan Ayamama Deresi için hükümet ve belediye harekete geçti. Dere yatağındaki tüm binalar yıkılacak.



Ayamama’nın kredisi iki yıldır kasada
İstanbul’daki sel felaketinin en büyük nedeni olarak dere yatakları üzerindeki yapılaşma gösteriliyor. Oysa Dünya Bankası, İstanbul’daki derelerin ıslahı için Büyükşehir Belediyesi’ne 2007’de 332 milyon dolar kredi verdi.



Yüz yüze
Bir yanda Galatasaray‘ı yeniden yaratan Rijkaard, diğer yanda Kartal’a çifte kupalı şampiyon apoletini taktıran Mustafa Denizli. Devler bu akşam Ali Sami Yen’de kozlarını paylaşacak. Hiç şüphe yok… Sezonun ilk derbisi nefesleri kesecek…



Akıl oyunu
Bir yanda Frank Rijkaard bir yanda Mustafa Denizli… İkisi de tilki kadar kurnaz, ikisi de çok deneyimli… Akılcı stratejiler, ince taktikler ve beklenmedik hamlelerin adamı olan bu iki hocanın çarpışmasında kimin kazanacağı merakla bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ