Haber 16

13 Şehire şiddetli yağmur uyarısı!

Yurdun batı ve orta bölümünde kalan şehirlerde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Yağış beklenen iller ve bölgelerde hava:

13 Şehire şiddetli yağmur uyarısı!
  • İslam / Son Dakika
  • 23 Ocak 2011
  • 13 Şehire şiddetli yağmur uyarısı! için yorumlar kapalı
  • 340 KEZ OKUNDU


Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Mersin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Mersin çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren ise İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.


Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.


Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara’da akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.


-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-


Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren ise İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, Su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.


-BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI-


Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ayrıca, sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.


BAZI İLLERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:


ISTANBUL: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar; akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.(13)


ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.(9)


İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(15)


ANTALYA: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(15)


SAMSUN: Parçalı bulutlu.(14)


ERZURUM: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.(-2)


DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.(12)


-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Parçalı çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esecek.


EGE: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren İzmir ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Mersin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.


İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.


BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Bolu ve Düzce ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.


DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ile birlikte doğusunda kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ