Haber 16

19 Mayıs Coşkusu Tüm Yurdu Sardı!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, törenlerle kutlanacak. İlk tören Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın katılımı ile Anıtkabir’de düzenleniyor. Ancak bu yıl kutlamalar, Reyhanlı’da meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle buruk geçecek.

19 Mayıs Coşkusu Tüm Yurdu Sardı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 19 Mayıs 2013
  • 19 Mayıs Coşkusu Tüm Yurdu Sardı! için yorumlar kapalı
  • 297 KEZ OKUNDU


Başkentte 19 Mayıs kutlamaları, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindeki heyetin Anıtkabir’i ziyaretiyle başladı.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, saldırının ardından 19 Mayıs kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan yaklaşık 40 konseri iptal ettiğini duyurmuştu.


Resmi törenlerin dışında bazı partiler ve sivil topluk kuruluşları alternatif 19 Mayıs kutlamaları düzenleyecek.


TANDOĞAN’DA OLACAKLAR


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Atatürk’ün Samsun’a çıkışının millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutları canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adım” olduğunu belirterek, “Bu yönüyle 19 Mayıs, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır” dedi. Gül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da , 19 Mayıs mesajında, “Atatürk’ün bayramın yanı sıra Cumhuriyet’i de emanet ettiği gençler, korku imparatorluğunun zindanına, copuna, gazına rağmen, gururla teslim aldıkları ve sahiplendikleri emanete kararlılıkla sahip çıkıyorlar. 23 Nisan’da, 29 Ekim’de olduğu gibi gençlerimiz bu 19 Mayıs’ta da halkımızla kucaklaşarak hem bulundukları her yerde, hem de Ankara Tandoğan’da olacaklar” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ