Haber 16

2 CHP’liden çok tartışılacak sözler

Kılıçdaroğlu, “iktidar güzel şeyler de yapıyor ama biz bunu alkışlamayız” dedi, Özyürek’in Başbakan’ın rahatsızlığı hakkındaki temennisi ise herkesi hayrete düşürdü.

  • Politika / Son Dakika
  • 20 Aralık 2009
  • 2 CHP’liden çok tartışılacak sözler için yorumlar kapalı
  • 347 KEZ OKUNDU

CHP Grup başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin de doğruları olduğunu ancak muhalefetin görevinin iktidarın doğrularını alkışlamak değil yanlışlarını eleştirmek olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Nasıl duran bir saat günde 2 defa doğruyu gösterirse, AKP’nin de doğruları vardır. Ama muhalefetin temel görevi, doğruları alkışlamak değildir. Doğruları alkışladığınız zaman iktidarı tiran mantığına götürürsünüz.” şeklinde konuştu.

CHP’nin Ümraniye İlçe Binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesi, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ve partililerin katılımıyla kesildi. Tören alanına gelen Kılıçdaroğlu, Mustafa Özyürek ve Gürsel Tekin seçim otobüsüne çıkarak partililere seslendi.

KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMET CHP İKTİDARINDA ANAYASA MAHKEMESİNE YAKIN EV KİRALASIN

Konuşmasında AK Parti hükümetine yüklenen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin uyguladığı politikalarla işçiyi, emekçiyi zor durumda bıraktığını savundu. CHP’nin iktidara gelmesi halinde başbakan ve hükümet üyelerinden hesap soracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarında Ankara’nın dışına çıkmasılar. Anayasa Mahkemesi’ne en yakın yerlerden ev kiralasınlar. Taksi parası bile vermeyecekler. Onları Yüce Divan’a çıkarmak hesap sormak bizim boynumuzun borcudur.” diye konuştu.

Seçim otobüsünün üzerinden yapılan konuşma sırasında yolun kısmen kapanması yüzünden trafik aksadı. Bazı araçlar kornalarla tepki gösterirken, İl Başkanı Gürsel Tekin partililere yolu kesmemeleri uyarısında bulundu. Açılışın ardından Kılıçdaroğlu, Özyürek ve Tekin partililerle birlikte ilçe binasına geçti.

Açılış törenini ardından Kılıçdaroğlu, Özyürek ve Tekin basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının Fener Rum Patriği Bartholomeous’un “Türkiye’de kendimi çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum” sözlerini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun “dil sürçmesi” açıklamasını hatırlattı. AK Parti’nin demokratik açılım sürecinin Türkiye’de çözülmeye yol açtığını ileri süren Kılıçdaroğlu, “Yapılan açıklama bu çözülmenin bir parçasıdır. AKP’nin aklını başına alması lazım. Çözülmeyi değil, birliği sağlayacak politikaları üretmesi lazımdır. Aslında bu bir dil sürçmesi değil, bu gerçeği sayın Davutoğlu’nun bilemesi gerekir.” şeklinde konuştu.

AK Parti’nin arkasında duramayacağı sözler verdiğini ve ardından geri adım attığını öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ise, “Bizim bütün azınlıklara dönük açılımımız var’ dediler. Ruhban okulunun açılacağına dair toplantılarda umut verdiler. Şimdi bunu açamayınca da Patrik diyor ki, ‘Biz kendimizi Türkiye’de çarmığa gerilmiş hissediyoruz. Bu AKP’nin söz verip arkasında duramadığı takiyyeci anlayışının doğal sonuçlarıdır.” şeklinde konuştu.

Televizyonlarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ses tellerinin rahatsızlandığını ve bu yüzden konuşamadığını öğrendiğini dile getiren Özyürek, ‘Kendisine acil şifalar diliyorum. Ben de diyorum ki şu hastalığı biraz daha devam etsin, biraz az konuşsun, bu memlekette huzur bulsun” dedi.

Basın mensuplarının, “CHP’nin AK Parti’nin toplumun genel kabulünü görmüş bazı projelerine buna rağmen sırf AK Parti yapıyor diye itiraz ettiği” eleştirilerini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Biz düşüncelerini, eylemlerini ya da çözüm önerilerini beğenmediğimiz yerde düşüncelerimizi iletiyoruz. Bu bizim partimizin öteden beri izlediği politika. Ama bunun yanında ‘yüzde 100 AKP’nin yaptığı her iş yanlıştır’ diye bir anlayışta da değiliz. Nasıl duran bir saat günde 2 defa doğruyu gösterirse AKP’nin de doğruları vardır. Ama muhalefetin temel görevi doğruları alkışlamak değildir. Doğruları alkışladığınız zaman iktidarı Tiran mantığına götürürsünüz. Biz yanlışlarını eleştirdiğimiz halde bile AKP bu yanlışları eleştirdiğimiz için bize muhalefet etmektedir. Ama böyle yapılıyorsa kesinlikle bu da yanlıştır.” şeklinde cevap verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ