Haber 16

2. Heron SKANDALI!

Genelkurmay’ın Hantepe’ye saldırının başladığı saat açıklamasını Heron görüntüleri doğrulamıyor.

2. Heron SKANDALI!
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Ağustos 2010
  • 2. Heron SKANDALI! için yorumlar kapalı
  • 331 KEZ OKUNDU


Genelkurmay’ın Hantepe’ye saldırının başladığı saat açıklamasını Heron görüntüleri doğrulamıyor. Heron, Hantepe’nin kuşatılmasını merkeze geçerken 35 ayrı merkez Hantepe’yi uyarmamış.


Star gazetesinin haberine göre, altı Mehmetçiğin şehit edildiği Hantepe Baskını’ndan bir ay sonra Genelkurmay tarafından yapılan ve hiçkimseyi tatmin etmeyen açıklamanın gerçeklerle çeliştiği ortaya çıktı. Genelkurmay “Heron çatışma başladıktan yarım saat sonra görüntü vermeye başladı” derken, Heron’un çatışmadan yaklaşık yarım saat önce görüntü vermeye başladığı, yarım saat boyunca karakolun uyarılmadığı iddia edildi. Genelkurmay çatışma 01.45’te başladı derken, Heron görüntülerinden çatışmanın 02.39’da başladığı belirlendi.


SALDIRI ÖNCESİNİN GÖRÜNTÜLERİ VAR


star’ın ulaştığı bilgiler ise Hantepe Baskını’yla ilgili yeni skandalları ortaya çıkardı. Genelkurmay, Heron’un başka bir alanda görevli olduğunu ve çatışma öncesi görüntü vermemeleri nedeniyle Hantepe’deki birliğin uyarılamadığını açıkladı. Ancak Heron görüntülerinde yapılan teknik incelemede farklı sonuçların çıktığı, saldırı öncesine ait görüntülerin olduğu öğrenildi.


02.15’TE ASKERLER ÜSTÜ AÇIK MEVZİDE


Genelkurmay, Hantepe’ye saldırının saat 01.45’te başladığını açıklamıştı. Ancak yine görüntüler üzerindeki teknik incelemede Heron’ların Hantepe’den saat 02:15’ten itibaren görüntü vermeye başladığı, çatışmanın ise 02:39’da başladığının tespit edildiği belirtiliyor. Heronlara ait görüntülerde, teröristlerin saat 02.15’ten itibaren ateş açmadan karanlıkta sessizce mevzilere ilerledikleri, bu sırada askerlerin ise toplu olarak üstü açık mevzide beklediği görülüyor.


İLK ATIŞ EL BOMBASIYLA SAAT 02:39’DA


Heron görüntülerinde 02.15’ten itibaren Hantepe’deki mevziler ile yedek mevzilerin etrafın saran PKK’lıların tam 02.39’da üstü açık mevzide bekleyen TİM’e el bombası attığı belirlendi. Asıl kayıplar ise bomba sonrası mevziden çıkan askerlerin gideceği yedek mevziyi de PKK’lıların bilmesi ve orada da beklemeleriyle oluştu. Yedek mevzide bekleyen PKK’lılar da Heron tarafından tespit ediliyor. Görüntülerde 02.55’e kadar yedek mevziye giden askerlerin ateş altına alınması izleniyor.



30 DAKİKA BOYUNCA UYARILMADILAR


PKK’lıların Hantepe çevresine yerleşmeye başladığı ve Heron’un görüntülediği çatışmasız 30 dakikalık bölümde ise Hantepe’de açık mevzide bekleyen timdeki askerlere Heron’un tespitleriyle ilgili herhangi bir uyarının gitmediği belirlendi. Heron görüntülerine rağmen sızma konusunda uyarılmayan Hantepe’deki birliğin de teröristlere her hangi bir  ateş açılmadığı, askerlerin baskına hazırlıksız yakalandıkları belirlendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ