Haber 16

2011 hac kura sonuçları açıklandı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ”Hayatında bir defa giden kardeşlerimiz, lütfen ama…

2011 hac kura sonuçları açıklandı
  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Haziran 2011
  • 2011 hac kura sonuçları açıklandı için yorumlar kapalı
  • 251 KEZ OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ”Hayatında bir defa giden kardeşlerimiz, lütfen ama lütfen çeşitli yollara başvurarak bu kadar insan büyük bir hasretle beklerken ikinci defa gitmek teşebbüsü içine girmesin” uyarısında bulundu. Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda hac kayıtları ile ilgili bilgi verdi ve kurayı izlemeye gelenlere seslendi.
 
Her yıl Konferans Salonu’nda kura çekimlerinde heyecan yaşandığını ve bu heyecanın sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin tüm illeri, ilçeleri, köyleri ve kasabalarında yaşandığını dile getiren Görmez, ”Bu heyecan bizi biz kılan değerlerin bizi ne kadar ayakta tuttuğunun bir göstergesi” dedi.
 
ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TELEFONLA MÜRACAAT ALINACAK
 
Hac kayıtları için bu yıl ilk kez online sistemi getirdiklerini hatırlatan Görmez, 270 bin hacı adayının bu yıl internet üzerinden kayıt yeniletip, kayıt yapabildiklerini kaydetti.
 
Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin önümüzdeki yıllarda telefonla kayıt alabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
 
GÖRMEZ’DEN İKİNCİ KEZ GİTMEK İSTEYENLERE UYARI
 
Kurada ismi çıkanlara salimen gidip gelmeleri duasını eden Görmez, gidemeyenlerin de en kısa zamanda büyük ibadeti yaşamasını diledi. Görmez, hiç gidemeyeceklerin de kalbinden, yüreğinden aşkı, heyecanı gitmemesi duasında bulundu.
 
Bir kez hacca gidenlere seslenen Görmez, ”Hayatında bir defa giden kardeşlerimiz, lütfen ama lütfen çeşitli yollara başvurarak bu kadar insan büyük bir hasretle beklerken ikinci defa gitmek teşebbüsü içine girmesinler” diye konuştu.
 
Bu aşkın, heyecanın başka olduğunu bildiğini, kutsal topraklara ikinci, üçüncü hatta onuncu kez gitmek istendiğini belirten Görmez, ancak bir kere hacca gidenlerin bu isteklerini umre ile giderebileceklerini söyledi.
 
MÜRACAATLARIN YARIDAN FAZLASINI KADINLAR OLUŞTURUYOR
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel ise konuşmasında hac kayıtları hakkında bilgi verdi.
 
Hac kesin kayıtlarının 20 Haziran-1 Temmuz’da olacağını anlatan Yücel, bu sene ilk kez hac kayıtlarının internet yoluyla da yapılabildiğini söyledi.
 
Yücel, internet yoluyla 220 bin, müftülükler yoluyla ise 750 bin civarında başvuru yapıldığını dile getirerek, hacı adaylarının yüzde 83’ünün normal, yüzde 15’inin müstakil, yüzde 2’sinin ise otel tipte gitmek için başvuruda bulunduğunu anlattı.
 
Müracaatların 444 bin 985’inin erkek, 518 bin 880’inin ise kadın olduğunu ifade eden Yücel, müracaatlarda 20 yaşından küçük olanların sayısının 4 bin 554, 21-50 yaş grubunda 241 bin 260, 51-70 yaş grubunda 627 bin 74, 71-85 yaş grubunda 89 bin 550, 85 yaş üstünde ise bin 430 kişinin bulunduğunu bildirdi.
 
-EN YAŞLISI 109 YAŞINDA, EN GENCİ 1 AYLIK-
 
Yücel, yaş ortalamasının 56 olduğunu belirterek, en yaşlı hacı adayının Şanlıurfa’dan 109 yaşındaki Leyla Lahan, en küçük hacı adayının ise Malatya’dan 1 ay 8 günlük Ayşe Güneş bebeğin olduğunu bildirdi.
 
Kesin kayıtların, 20 Haziran-1 Temmuz’da olacağını vurgulayan Yücel, belirtilen sürede kontenjan dolmamışsa yedeklerin 11-15 Temmuz’da kayıtlarını yaptırabileceklerini bildirdi.
 
Yücel, kura çekimiyle ilgili bilgi de verdi.
 
Konuşmaların sonunda Başkan Görmez, Başkan Yardımcıları, Genel Müdür Vekili Yücel ve beraberindekiler hac kuralarını başlattı.
 
HAC ÜCRETLERİ
 
Öte yandan, hac ibadetinin ücretleri de belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunda hacca gidecek adaylar için konaklama tipi ve tavan ücretleri şöyle:
 
Normal-1: 2 bin 730 avro
 
Normal-2: 2 bin 500 avro
 
Müstakil-1: 4 bin 900 avro
 
Müstakil-2: 4 bin 500 avro
 
Müstakil-3: 4 bin 100 avro
 
Otel-1: Serbest
 
Otel-2: 5 bin 750 avro
 
Hacı adayları, ücretleri peşin veya üç eşit taksit ödeyebilecek.
 
HACI ADAYLARININ HEYECANI
 
Kuraları izlemek için çekilişin yapıldığı salona gelen hacı adaylarının da heyecanlı oldukları görüldü.
 
Kuraların başlamasıyla isimlerini görmek için dikkat kesilen hacı adaylarından kurada ismi çıkanlar büyük mutluluk yaşadı.
 
İsmini görenler, sevinçlerini yanlarındaki yakınlarıyla paylaştı, kimileri ise yakınlarını telefonla arayarak müjde verdi.
 
İsmi çıkan hacı adayları arasında, 5. kez başvuru yaptıklarını belirterek, sonunda çıkmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirenler de bulunuyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ