Haber 16

2011 model seçim sandıkları

İçişleri Bakanı Osman Güneş, 5. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı’nı Trabzon’da gerçekleştirdi…

2011 model seçim sandıkları
  • Politika / Son Dakika
  • 21 Nisan 2011
  • 2011 model seçim sandıkları için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU




İçişleri Bakanı Osman Güneş, 5. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı’nı Trabzon’da gerçekleştirdi. Bu arada, yeni şeffaf seçim sandıkları ise bölgelere gönderilmeye başlandı.


İçişleri Bakanı Osman Güneş  Trabzon’da bir otelde düzenlenen 5. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, 12 Haziran’daki genel seçimde vatandaşların huzur içerisinde seçim yapmaları, anayasal haklarını kullanabilmeleri için aldıkları tedbirleri görüşmek ve değerlendirmek üzere bölge illeri vali ve güvenlik yetkilileriyle Trabzon’da toplandıklarını belirtti.


Amaçlarının, seçim sürecinde alınması icap eden tedbirleri gözden geçirmek, vatandaşların huzur ve güven içerisinde, hiçbir baskı altında kalmadan, hiçbir sorunla karşılaşmadan hür iradelerini sandığa yansıtmalarını sağlayacak bir ortamı hazırlamak olduğunu vurgulayan Güneş, ”Bu kadrolar bundan önce de birçok seçim yaşadı, dolayısıyla bakanlığımız ve çok değerli mensupları bu konuda oldukça tecrübeliler. Bu anlamda işimiz de oldukça kolay. En azından bunu bir avantaj olarak görüyoruz” diye konuştu.


Güneş, şöyle devam etti:


”Milletimiz de çok seçimler yaşadı, bu konuda yerli yabancı herkesin takdirini topladığı önemli bir demokratik olgunluğa sahip. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu sağduyusu, engin hoşgörüsü, demokratik kültürü sayesinde inşallah yine o huzurlu seçimlerden birini daha gerçekleştirmiş olacağız.”


“YENİ DÜZENLEMELER VAR”


Bu seçimlerde, önceki düzenlemelerde bulunmayan, çok yeni birtakım müesseselerin devreye konulduğunu, yeni düzenlemelerin yapıldığını anlatan Güneş, ”Önceden seçim bürolarıyla ilgili fiili uygulama varken şimdi yasal düzenlemeye kavuşturuldu. Bunu uygulanma biçimi, şekli ve yetkisi de mülki idare amirlerimize verildi. Tüm valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımız, personelimizi kısa süreli de olsa bir bilgilendirme eğitimine mutlaka tabi tutmalılar. Onlara yeni düzenlemeleri mutlaka hatırlatmalılar” dedi.


Çevre kirliliği, görsel kirlilik, gürültü kirliliği konusunda da görevlileri uyaran Güneş, şunları söyledi:


”Önemli olan vatandaşları huzursuz etmeden bu dönemin geçirilmesidir. Bazen seçim dönemlerinde seçimlere gölge düşürebilecek nitelikte, vatandaşa baskı yoluyla karar değiştirme ya da karar verdirme, oy sandıklarıyla ilgili birtakım olumsuzluklar yaşamak ya da buna benzer birtakım olumsuz propagandalar yapmak gibi seçim mevzuatına göre de yasak ve suç olan birtakım hususları önlemek için de arkadaşlarımız hem sandık alanı ve yakın çevresinde hem de sandıklara gidiş-geliş güzergahlarında da ayrıca gerekli tedbirleri alacaklardır. Amacımız, vatandaşlarımızın bu anayasal haklarını layıkıyla kullanabilmeleri hususunda yardımcı olabilmektir, yapmamız gereken budur.”


2011 MODEL SEÇİM SANDIKLARI


İlk kez 12 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçiminde halkın önüne konulacak olan ”şeffaf” seçim sandıklarının yurt genelinde dağıtımına başlanıldı.


Yalova’daki bir fabrikada üretilen 200 bin adet seçim sandığının dağıtımı, karton koliler içinde PTT’ye ait tırlarla gerçekleştiriliyor. İl ve ilçe merkezlerindeki teslimatlar PTT yetkilileri ve seçim kurulu görevlilerinin gözetiminde yapılıyor.


Eni 40, boyu 55, yüksekliği 50 santimetre olan sandıklar, ısıya ve kırılmaya dayanıklı sert plastikten üretilirken, seçim kurullarına teslim edilmeden önce laboratuvarlarda dayanıklılık testlerinden geçirildi.


Dışarından görülebilecek şekilde şeffaf malzemeden üretilen sandıkların üzerinde Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) amblemi yer alıyor.


YSK’nın 200 bin şeffaf sandık için yaklaşık 20 milyon lira harcadığı öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ