Haber 16

28 madencimiz yüreğimizi sızlattı!

Acı haber bugün geldi, 28 işçinin yangını Türkiye’nin yüreğini dağladı. İşçiler son yolculuğuna uğurlanırken yine gözyaşı vardı.

28 madencimiz yüreğimizi sızlattı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Mayıs 2010
  • 28 madencimiz yüreğimizi sızlattı! için yorumlar kapalı
  • 291 KEZ OKUNDU

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden işçiler son yolculuğuna uğurlanıyor.

Grizu faciasında yaşamını yitiren maden işçilerinden Hasan Akbaba’nın cenazesi toprağa verildi.

Yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınan 2 çocuk babası Akbaba’nın (48) cenazesi, Çatalağzı beldesindeki Körpeoğlu Camisi’ne getirildi.

Cenaze törenine Akbaba’nın ailesi ve yakınları ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Akbaba’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, Bakan Yazıcı ve vatandaşlar tarafından cenaze namazının kılınmasının ardından mezarlığa kadar omuzlarda taşındı. Akbaba’nın cenazesi Körpeoğlu Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

İsmail Fidan’ın cenazesi, Zonguldak’ın Çatalağzı ilçesine bağlı Muslu beldesinde toprağa verildi.

İsmail Fidan’ın cenazesi, yakınları tarafından Muslu beldesine getirildi.

Burada düzenlenen cenaze törenine İsmail Fidan’ın ailesi, yakınları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işçi arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Muslu Camisinde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sırasında maden işçisi Fidan’ın 3 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Nermin Fidan ve 2,5 yaşındaki oğlu Murat Fidan’ın gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Fidan’ın cenazesi, Merkez Mezarlığında toprağa verildi.

Hasan Ersin ve Veli Akyüz’ün cenazeleri de Zonguldak merkeze bağlı Kurtköyü’nde toprağa verildi.

İşçilerden Hasan Ersin (33) ve Veli Akyüz’ün (34) cenazeleri, Çatalağzı Belediyesine ait ambulansla şehir merkezinden köye getirildi. Hayatını kaybeden işçilerin yakınları, taziyeleri kabul etti. Ersin ve Akyüz için Kur’an-ı Kerim okundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Kurtköyü’nde hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Ersin ve Akyüz için köy camisinde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Bakan Yıldız, cenaze namazının ardından işçilerin yakınlarıyla tabutu taşıdı. Daha sonra cenazeler, köy mezarlığında defnedildi.

Hayatını kaybeden işçilerden Serkan Yılman’ın (23) cenazesi de toprağa verildi.

Yılman’ın cenazesi, ambulansla ailenin evinin bulunduğu Çaycuma ilçesi Çayır köyüne getirildi. Evin önünde Kur’an-ı Kerim okundu. Acılı anne Havva Yılman, oğlu için ağıt yaktı.

Cenaze, gözyaşları arasında köy mezarlığında defnedildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ