Haber 16

29 Ekim gazete başlıkları

Türkiye’nin önde gelen siyaset, ekonomi ve spor gazetelerinin manşet haberleri..

  • Son Dakika
  • 29 Ekim 2008
  • 29 Ekim gazete başlıkları için yorumlar kapalı
  • 415 KEZ OKUNDU





Çıktık açık alınla

“Biz uygarlıkta, bilim ve felsefeden kuvvet alıyoruz. Türk milletinin yeteneği ve kesin kararı, uygarlık yolunda durmadan, yılmadan ilerlemektir.”



Yolsuzluklar AB raporunda

AB ilerleme raporu hükümetin keyfini kaçıracak. İlerleme raporunda yolsuzluk ve insan hakları konularında eleştirilen Türkiye’nin reformlar konusunda verdiği sözleri tutmadığı vurgulanıyor.



TOBB’un da sabrı taştı
TOBB Başkanı, özel sektöre dış borç ödemede destek olmaya yanaşmayan Başbakan’ı isim vermeden eleştirdi: Borcu hovardalıkta yemedik, yatırım yaptık, istihdam yarattık. Görüş ilettik, karar siyasilerin.





Tecavüzcüye teşvik kararı

Yıl 2001. Savunma: Kız kotluydu. Gerekçe: Kız bakire değildi. Karar: Tenor Şahin Ö.’ye tecavüzden beraat.



Sonsuza dek Cumhuriyet

“Cumhuriyet bedava kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız.”



Kurtarma paketi

Küresel krizin reel sektörü vurmaması için ilk adım Ziraat Bankası’ndan geldi. Kredi kullanan 103 bin firmanın borç ödeme süresi mevcut vade kadar uzatılacak. Zor durumdaki KOBİ’ler nefes alacak.



Mustafa’yı tartışıyoruz

Gazeteci yazar Can Dündar’ın Genelkurmay arşivlerinden yararlanarak hazırladığı “Mustafa” filmindeki bazı bölümler uzun süre konuşulacak.



Cumhuriyet aydınlıktır
İslam dünyasının tek laik, demokratik devleti olan Türkiye 85. yıl coşkusunu yaşıyor.



Çocukları gösteriye katılan ailelerin yeşil kartı iptal edilecek

Ankara, terörle mücadele yeni çareler ararken, Adana Valisi İhsan Atış, ilginç bir çözüm buldu. Gösterilere katılan 325 çocuğun ailelerine 170 YTL para cezası kesen vali, çocuğuna sahip çıkmayanların yeşil kartlarının iptal edilmesini kararlaştırdı.



CHP’de kasetle Sav’ma operasyonu
CHP, Baykal’ın sağ kolu Sevigen’in Önder Sav’ı pasifize etmek için Fransa’da yaşayan oğlu Özgür Sav’a ait bir kasetle şantaj yaptığı iddialarıyla çalkalanıyor.



 
Cumhuriyet coşkusu 85. yılında
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bugün Türkiye genelinde düzenlenecek törenlerle kutlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de kutlamalar nedeniyle kent merkezlerindeki bazı ana arterler trafiğe kapalı olacak. Yerel yönetimler ve sivil örgütlerin de pek çok kutlama programı var…




Kemerlerinizi sıkmayı unutmayın!
Dünyayı kasıp kavuran ‘ekonomik kriz´ tüm Türkiye´yi olduğu gibi futbol kulüplerini de derinden vurdu. Ligin lokomotifi denilen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor yönetimleri, ‘hesap devri´ni başlattı.



Dikkat! Deivid kaçacak
atv Spor Müdürü Selçuk Manav, Mehmet Aurelio ile röportaj yapmak için gittiği İspanya’da, Real Betis’in Fenerbahçe’nin golcüsü Deivid’i renklerine bağlamak için hummalı bir çalışma içinde olduğunu ortaya çıkardı. 

Turkish Daily News

Avrupa Birliği sessizliğini bozdu
Avrupa Birliği raporu, Ergenekon davasının Türkiye’de en önemli gündem maddesi olduğunu vurguladı. Rapor, Ergenekon davasında yaşanan sıkıntılara, sanıkların savunma problemlerine yer verdi. Brüksel, yolsuzluğun da ülke geneline yayıldığına vurgu yaptı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ