Haber 16

3 Asker kafese girdi!

Azınlıklara yönelik suikast iddialarını içeren “Kafes Planı” kapsamında üç asker tutuklandı.

3 Asker kafese girdi!
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Kasım 2009
  • 3 Asker kafese girdi! için yorumlar kapalı
  • 360 KEZ OKUNDU

Poyrazköy’deki mühimmatla igili 2 albay ve bir yarbay tutuklandı.

Ermeni Cemaati’ne yönelik suikast iddialarını içeren ‘Kafes Eylem Planı’yla ilgili olarak daha önce serbest bırakılan, iki gün önce haklarında yakalama kararı çıkartılan 2 albay ile bir yarbay, akşam saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gitti. Mahkeme üç askerle ilgili tutuklama kararı verdi.


Ergenekon Davası’nın firari sanığı Bedrettin Dalan’ın kurduğu İSTEK Vakfı’na ait Poyrazköy’deki bir arazide mühimmat bulunmasından sonra Emekli Binbaşı Levent Bektaş’ın ofisinde bir CD’de “Kafes Eylem Planı” isimli doküman bulunmuştu.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta Albay Mücahit Erakyol, Albay Levent Gülmen ve Yarbay Halil Özsaraç gözaltına alınarak Beşiktaş’taki özel yetkili İstanbul Adliyesi’ne getirildi. 3 subay ”örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi, ancak subaylar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Karara Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder itiraz etti. Bu itiraz üzerine 3 subay bugün akşam Beşiktaş’taki Özel Yetkili İstanbul Adliyesi’ne gitti. Nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan subayların, haklarındaki gıyabi tutuklama kararı yüzlerine okunarak vicahiye çevrildi. Subaylar Hasdal Askeri Cezaevi’ne konuldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ