Haber 16

30 Yıllık vanalar değiştirldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmaları sebebiyle hafta sonu yaşanan su kesintisi ile Nilüfer Deresi içinden geçen ve suyun akışını engelleyen isale hatlarının deplasesi yapılırken, yaklaşık 30 yıllık 4 ana vana da yenilendi.

30 Yıllık vanalar değiştirldi
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Eylül 2012
  • 30 Yıllık vanalar değiştirldi için yorumlar kapalı
  • 329 KEZ OKUNDU

 Bursa’yı daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek için ulaşımdan spora, tarihi ve kültürel mirastan çevreye kadar her alanda büyük yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapısı da her geçen gün yeniliyor. Yakın bir geçmişe kadar yüzde 60’larda olan su kayıp kaçak oranını yüzde 22 ile Avrupa standartlarına indirmeyi başaran Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu yaşanan ve Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya’yı etkileyen su kesintisi ile de Nilüfer Dere yatağında yaşanması muhtemel taşkınların önüne geçilmiş oldu.


 

Nilüfer Deresi Islah çalışmaları kapsamında arıtma tesislerinden gelen bin 200 milimetre çaplı içme suyu ana isale hattının derede su akışını engellediği belirlenirken, muhtemel taşkınların önüne geçmek için bu hat daha derine alındı. Nilüfer Vadisi Abdal Köprüsü ayağı, Soğukkuyu tarafı Avrupa Konseyi Bulvarı üzeri ile Dikkaldırım Mahallesi, Hayran Caddesi Mihraplı Köprüsü başında yapılan çalışmalarla aynı zamanda 1980’li yıllarda konulan 4 adet vana da yenilenmiş oldu.

 

’KAYIP KAÇAK ORANI AVRUPA STANDARTLARINDA…’

 

Bursa’yı geleceğe taşıyacak her projeyi kararlılıkla uygulamaya geçirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin altyapısının da gün geçtikçe yenilendiğini söyledi. Kentin içme suyu hatlarının yenilenmesi ile kayıp kaçak su oranının yüzde 22 ile Avrupa standartlarına indirildiğini vurgulayan Altepe, “Hafta sonu yapılan su kesintisi de kentimizin geleceği için büyük önem taşıyordu. Devam eden Nilüfer Deresi ıslah çalışmalarında hatların dere içinde su akışını engellediği görüldü. Bunun su taşkınlarına yol açmaması için hatlar daha derine indirildi. BUSKİ ekipleri süratle çalışarak, belirtilen süreden daha önce bölgeye su vermeyi başardı. Çalışmalarda görev alan tüm ekibimizi kutluyorum” diye konuştu.

 

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise, kesintinin yaklaşık 1 milyon kişiyi etkilemesini göz önünde bulundurarak, tüm ekiplerin süratle çalıştığını ve belirtilen zamandan 24 saat önce bazı bölgelere su vermeye başladıklarını kaydetti.

 

Çetinavcı, “Bakım, onarım ve yenileme uygulamaları kapsamında gerçekleştirilmesi zorunlu çalışmayı; İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Elektrik Makine İkmal Dairesi Başkanlığı ve İşletmeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerimizin özverili çalışmaları neticesinde planlanan sürenin çok öncesinde tamamladık. Hizmet kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle, çalışmalarımızı, vatandaşlarımızı mağdur etmeden gerçekleştirmiş olmanın gönül rahatlığı içerisindeyiz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ