Haber 16

4 farklı seçim anketi tek sonuç!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin 4 ayrı anket şirketinden gelen sonuçlara göre 12 Haziran seçimlerinde alınan oyların çok üstüne çıktğını söyledi.

4 farklı seçim anketi tek sonuç!
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Aralık 2011
  • 4 farklı seçim anketi tek sonuç! için yorumlar kapalı
  • 366 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, her ay eline 4 ayrı şirketin yaptırdığı anketin ulaştığını belirterek, “Bu anketlerin sonucunda AK Parti’nin oyları yüzde 55’i buluyor. Daha da çıkacak inşallah.” dedi.


Arınç, “Dün konuşulamayanlar, bugün konuşuluyor. Her yeri kazıyoruz, temizliyoruz.” diye konuştu.


Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, AK Parti 3. Olağan İl Gençlik Kongresi’ne katıldı. Arınç’ı karşılayanlar arasında bir partilinin elindeki ‘Dünyaya güneş gibi doğan en delikanlı adam geçmiş olsun sayın Recep Tayyip Erdoğan’ yazılı pankart dikkat çekti.


“MENDERES’İ SEÇMEYENLERİ AFFETMEYECEĞİM”


Eski Başbakan Adnan Menderes’in vefat eden oğlu Aydın Menderes’in önemli bir şahsiyet olduğunu belirten Arınç, Refah Partisi’nin Aydın Menderes’i TBMM Başkanlığına aday gösterdiğini, ancak ANAP ve DYP’nin oy vermediğini söyledi. RP’den bir dönem milletvekilliği yapan ve dün yaşamını yitiren Aydın Menderes’in ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Arınç, Menderes ile ilgili bir anısını anlatarak şunları söyledi:


“Şehit başbakanın bize emanet etiği evladı, toprağa defnedildi. Türk milleti onu sevdi ve hiç unutmadı. Bundan sonra da sevgisi devam edecek. 1923’ten 1950’ye kadar tek parti vardı. Başka partiler kurdurulmadı ve yaşatılmadı. Birileri CHP’den aday olur birileri de onları aday gösterir. Halk da onları seçer. Oylar açık atılır, tasnif gizli yapılır. Ne olur ne olmaz derlerdi. Milletin ne yapacağı belli olmaz derlerdi.1944’lerde CHP içinden seçilen Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve arkadaşları ‘Türkiye demokrasiye dönmelidir.’ dediler. CHP, bunu hazmedemedi, onlar da ayrıldılar. Bizim beraber milletvekilliği yaptığımız dönemde meclis bakanlığı seçimi olacaktı. Rahmetli Erbakan Hoca bize dediler ki ‘Hangi partinin daha çok milletvekili varsa, meclis başkanı ondan seçilir.’ Çok sevinmiştik. Çünkü bizim sayımız 154’tü. Biz oy birliği ile Aydın Menderes’i aday gösterdik. Sembolik bir konuyu ifade etmek istiyorduk. Adnan Menderes’i siz zulmen astınız. Ama milli irade o kadar güçlü ki şimdi onun oğlu TBMM’de ve milli iradenin temsil edildiği yerde meclis başkanı olacak. Büyük coşkuyla kendisini aday gösterdik. ANAP meclisteydi, DYP meclisteydi, CHP meclisteydi. CHP’nin oy vermeyeceğini biliyorduk ama en azından ANAP ve DYP oy verecek diye düşünüyorduk. ANAP ve DYP oy vermedi. Biz DP’nin devamıyız. Menderes’in yolundan gidiyoruz diye mangalda kül bırakmayan, onun mirasından oy devşirmeye çalışan bu iki parti, bir tek oy vermedi. Onun meclis başkanı olmamasında birileri övünüyor. Bir televizyon kanalında karşımda Yaşar Okuyan vardı ve ‘Ben O’na oy vermemiştim’ dedi. Benim de içimden ne dediğimi siz tahmin edersiniz.”


“KAZILMADIK YER BIRAKMIYORUZ”


Türkiye’de inancından ve etnik kökeninden dolayı ikinci ve üçüncü sınıf vatandaş sayılan ve yüzüne nefret ifadesiyle bakılan, toplumsal barışı bozan her şeyi ortadan kaldırdıklarını anlatan Arınç, ‘hukuk devleti olmak’ demenin devletin bir yüzü olması demek anlamına geldiğini söyledi.


Devletin tek bir yüzünün ‘hukuk’ olduğunu, kendilerinin de hukuktan başka bir şey tanımadıklarını vurgulayan Arınç, “Demokratik rejimleri devirmeye çalışanların ipliğini pazara çıkarttık. Hepsi yargılanıyor. Hala Türkiye’de herşeyi kazıyoruz. Bir dönemin yüz karası faili meçhul cinayetleri ile bugün hesaplaşıyoruz. Dün konuşulamayanlar, bugün konuşuluyor. Bütün yolsuzlukların üzerine gidiyoruz. Türkiye’yi gerçek hukuk devleti haline getiriyoruz. Mazlumları koruyoruz. Türkiye temizleniyor ve hukuka dönüyor. Kapalı karanlık odalar arkasında hep yanlış işlerle uğraşanlar hesap veriyor. Bu AK Parti döneminde oldu. Bizim 9 yıllık iktidarımızda Necip Hablemitoğlu olayıydı. Çok karanlık bir olay ki hala aydınlatamadık. Onun ve bütün failleri, adaletin önüne çıkaracağız. Bunun dışında hangi cehennemin dibine bile gitse bulduk yargının önüne çıkardık.” diye konuştu.


Kahramanmaraş olayları ile ilgili AK Parti’yi suçlamaya kalkanlar olduğunu ifade eden Arınç, ancak bu olayların yaşandığı dönemde kendilerinin iktidarda olmadıklarını belirtti. Arınç, şunları ifade etti:


“Maraş olayları meydana geldiğinde, başka partiler vardı. Biz 10 seneden beri Türkiye’de varız. 10 sene öncesi başka partiler vardı. Yani şu anda bir kısım partiler kapanmış. Şimdi ANAP ve DYP var mı? Tabelası bile yok. Cumhurbaşkanlığı seçimine girmeyerek Türkiye’yi kilitleyen bu iki siyasi parti bugün yok ama biz varız. Yüzde 50’nin üzerindeyiz.



YÜZDE 55’İ GEÇİYORUZ


Son yapılan anketler yüzde 55’i gösteriyor, haberiniz olsun. CHP’yi yüzde 19 gösteriyor. Yüzde 16’yı yakalamış MHP’yi gösteriyor. Yüzde 6 BDP’yi gösteriyor. Onların hepsini topla. 2 ile çarp, kareköklerini al, bizim yarımız bile etmiyor. Aylık 4 tane anket var elimizde. Bu anketlerden ortak sonuç budur. Birileri başka başka anketlerin peşindeler. İsmini duymadığımız, cismini tanımadığımız bugüne kadar bir tek raporu yayınlanmamış anketlerle meşguller. Elime her ay 4 tane anket geçiyor. Bu anketlerin sonucunda AK Parti’nin oyları yüzde 55’i buluyor. Daha da çıkacak inşallah.


Millet severse biz yüzde 55’leri değil daha yüksekleri buluruz. Yanlış yaparsak, kendi içimizde ihtilaflar olursa, Allah korusun. O zaman millet elbette oyunu bizden esirger. Millet ne derse o olur. Her zaman demişimdir, ‘Bizi dövecekse millet dövsün. Başkasının küçültücü ifadesine bile razı olmayız. Milletimizin tokadından şeref duyarız.” dedi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ