Haber 16

6 İlde Şehit Merasimi

Vatan evletları son yolculuğuna uğurlanıyor…

  • Son Dakika
  • 10 Eylül 2009
  • 6 İlde Şehit Merasimi için yorumlar kapalı
  • 313 KEZ OKUNDU

Hakkari’nin Çukurca ve Siirt’in Eruh ilçeleriyle, dün Van’ın Başkale İlçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen askerler son yolculuklarına uğurlanıyor.

 



Komando Er Orhan Kılıç’ın cenazesi, Kocatepe Camii’nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra Cebeci Askeri Şehitliği’ne defnedildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Gül de katıldı. 


Şehit Jandarma Başçavuş Murat Taş’ın cenazesi İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğleyin kılınan namazın ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı.


Şehit astsubaylardan Ferhat Ünelli, Amasya’da, Murat Ferhat Erdem Kırşehir’de, şehit erlerden Hüseyin Gürlek Kütahya’nın Gediz, Emrah Temel ise Bolu’nun Mudurnu ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor.

BOLU

Siirt’te terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Emrah Temel son yolculuğuna uğurlanıyor. Emrah Temel’in dedesi, aile fertlerini ağlamamaları konusunda uyardı.

Siirt’te şehit olan Emrah Temel’in naaşı dün akşam saatlerinde Bolu’nun Mudurnu ilçesi Avdullar köyünde bulunan evine getirildi. Temel ailesi şehit oğullarını bağrına bastı. Evin önünde dede Arif Temel, şehidin babası Ahmet Temel, kardeşleri Ercan ve Raif Temel’i ağlamamaları konusunda uyararak şöyle konuştu:

“Dik durun ağlamayın. Eğik durmayın. Bu vatan yaşadıkça bu bayrak inmez bu ezan sesi susmaz. Gözyaşlarınızı göstermeyin. Benim 19 tane torunum var. Hepsi bu vatana helal olsun.” Baba Ahmet Temel ise konuşmakta güçlük çekerek, “Vatan sağolsun” dedi.

Şehidin kardeşi Raif Temel ise ağabeyinin kalleşçe arkadan vurulduğunu belirterek şunları söyledi: “Bana şehit olacağını söyledi. ‘Ben gidiyorum ama şehit olup tabutum gelecek’ dedi.”

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, aileye bağ sağlığında bulundu. Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak’ın yaptığı duanın ardından şehit erin naaşı cenaze aracından alınarak askerlerin omuzunda törenin yapılacağı Dokurcun Belediyesi önüne götürüldü.

Emrah Temel’in naaşı götürülürken annesi Hanım Temel camda gözyaşlarına boğuldu. Şehit er Dokucun Belediyesi önünde düzenlenecek törenin ardından Avdullar köyünde toprağa verilecek.

İSTANBUL

Siirt’in Eruh ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Başçavuş Murat Taş, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit başçavuş için Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal ve İstanbul Valisi Muammer Güler ile birlikte askeri erkan da katıldı. Acılı aile, tören boyunca gözyaşı döktü.

Şehit Başçavuş Murat Taş’ın 3 yaşındaki oğlu Çağan da, olanlardan habersizce tören boyunca etrafını seyretti. Çağan babasını son yolculuğuna uğurlarken, şehit başçavuşun eşi Nesrin Taş, annesi Neriman Taş ve babası Hüseyin Taş, tabutun başında sinir krizleri geçirdi.

Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı kıldırdı. Şehit Başçavuş Murat Taş’ın cenazesi, kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği’ne gönderildi.


KIRŞEHİR

Van’ın Başkale ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit düşen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Fatih Aydoğan’ın acı haberi, memleketini yasa boğdu.

Van’ın Başkale ilçesi Albayrak köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yürütürken mayının infilak etmesi sonucu şehit düşen Fatih Aydoğan’ın acı haberi, Kırşehir’in Kaman ilçesi İsahocalı beldesinde ikamet eden ailesini gözyaşlarına boğdu. Taziyeleri kabul eden şehit annesi Hanım Aydoğan konuşmakta zorluk çekerken, ağzından sadece “Allah” kelimesi çıkabildi.

Şehidin eşi Elif Aydoğan ise, “Evi başına yıktılar” diyerek sitemde bulunurken, “Yavrularım babasına doyamadı. ‘Babam’ diyemediler. Terörü bitiremediler. Neyi paylaşamadılar? Yetmiyor mu bu ülke bize? Kızım, ‘Baba’ diyemedi. Ölüme gitmiş Van’a. Kimsenin ciğeri yanmasın. Yok muydu başka çare, Fatih’imi oraya gönderdiniz. Uzman kişileri neden göndermediniz? Terörü bitiremediniz. Yuvalar yıkılmasın” ifadelerini kullandı.

Kübra (4) ve Sena (3 aylık) isimli 2 kız babası Astsubay Kıdemli Üstçavuş Fatih Aydoğan’ın kısa bir süre önce memleketi İsahocalı’yı ziyaret ettiği öğrenilirken, tayininin 2 ay önce Çanakkale’den Van’ın Başkale ilçesine çıktığı bildirildi. Evini de Van’a taşıyan şehit Aydoğan’ın naaşının, Kaman ilçesinde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından beldede toprağa verileceği belirtildi.


ANKARA

Törene, Kılıç’ın annesi Ayfer Kılıç, babası İdris Dede Kılıç, yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Ankara Garnizonunda görevli bazı general, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.


Komando Er Orhan Kılıç’ın cenazesi, Kocatepe Camii’nde öğleyin kılınan cenaze namazından sonra Cebeci Askeri Şehitliği’ne defnedildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Gül de katıldı. 


Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında önceki gün çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Orhan Kılıç için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi.


Cumhurbaşkanı Gül, Kocatepe Camisi’ne gelişinde şehit Kılıç’ın ailesine başsağlığı dileklerini iletti.


Kocatepe Camisi’nde, öğle namazının ardından şehit onbaşı Kılıç’ın cenaze namazı kılındı. Şehit onbaşının cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra top arabasına konuldu.


Bu sırada bazı vatandaşlar ”Şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Askere uzanan eller kırılsın”, ”Kahrolsun PKK”, ”Hepimiz Mehmet’iz PKK’ya yeteriz” şeklinde slogan attı. Slogan atan grup daha sonra polis tarafından durduruldu ve askeri törenin yapıldığı alana geçişlerine izin verilmedi.


Askeri törenin ardından Kılıç’ın cenazesi defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.


Cenaze töreninde, geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camisi’ne çıkan cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı. Minarelere ve çevredeki yüksek binalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

KÜTAHYA

Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 1988-3 tertip Komando Onbaşı Hüseyin Gürlekli’nin cenazesi, Kütahya’nın Gediz ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Ulu Cami’de Şehit Onbaşı Gürlekli için düzenlenen cenaze törenine; Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kütahya milletvekili Soner Aksoy, MHP Kütahya milletvekili Alim Işık, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Siirt’ten askeri helikopterle getirilen şehit cenazesini gözyaşları ile karşılayan şehit yakınları güçlükle sakinleştirilirken, vatandaşlar sık sık, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” şeklinde slogan attı.
Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü’nün cenaze namazını kıldırmasının ardından şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verilirken, yakınları fenalık geçirdi.

Yaklaşık bir ay önce izne gelerek İzmir’de yaşayan bir kızla nişanlanan Gürlekli’nin, 2.5 ay sonra terhis olup evlenmeyi planladığı belirtildi. Meslek Yüksekokulu mezunu olduğu öğrenilen Gürlekli’nin, askere gitmeden önce Ankara’da özel bir şirkette müdür yardımcılığı görevinde bulunduğu ifade edildi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ