Haber 16

6 PKK’lı yakalandı

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubeleri tarafından eylem hazırlığı içerisinde olan örgüte operasyon düzenledi.

  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Haziran 2010
  • 6 PKK’lı yakalandı için yorumlar kapalı
  • 274 KEZ OKUNDU

PKK/KCK örgütünün gençlik yapılanması içerisinde kendilerini ararat apocu olarak adlandıran gurubun yapacağı faaliyetlere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

Emniyet ekiplerinin düzenli takibi sonucunda akşam 20.00 sıralarında Öğretmenler Lisesi civarında bulunan metruk binalarda söz konusu eylem hazırlığı içerisinde bulunan şahıslar tespit edilerek operasyon düzenlendi. Sözkonusu şahısların, polise asılsız ihbarda bulunan polise saldırı planladıkları belirtildi.

Düzenlenen bu operasyonda D.A., Ö.F.D., Ö.Y., O.T., A.K. ve F.D. isimli toplam 6 şahıs gözaltına alındı. Yakalanan bu şahıslarla birlikte atmaya ve yanmaya hazır 23 adet molotof kokteyli, atışa hazır vaziyette havai fişekler, tanınmamak için kar maskesi ve kıyafet ele geçirildi. Emniyet Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre:

“25 Haziran 2010 günü akşam, ilimizde bulunan terör örgütüne müzahir şahısların adliye lojmanlarına, adliye binasına, polis ve askeri noktalar ile lojmanlarına, özel ve kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik molotoflu ve havai fişekli saldırı eylemi hazırlığında oldukları, ayrıca 155 polis imdat hattına yapılacak asılsız ihbar sonucu olay yerine geçen ekiplere molotof kokteyli eylem yapılacağı şeklinde duyumlar alınmıştır.”

Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki soruşturmaları bittikten sonra adliyeye sevk edilecekler.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ