Haber 16

AB Libya’ya karşı yaptırım kararı aldı

AB hükümetleri Libya’ya karşı silah ambargounu da kapsayan bir yaptırım kararı aldı

AB Libya’ya karşı yaptırım kararı aldı
  • Dünya / Son Dakika
  • 28 Şubat 2011
  • AB Libya’ya karşı yaptırım kararı aldı için yorumlar kapalı
  • 331 KEZ OKUNDU


AB hükümetleri Libya’ya karşı silah ambargounu da kapsayan bir yaptırım kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton da “Artık Kaddafi’nin gitme zamanı geldi” dedi. ABD’den Kaddafi’ye bir de mesaj vardı: Kaddafi sürgüne gitmek isterse kolaylık sağlarız.


Muammer Kaddafi’nin etrafındaki çember daralıyor. Ülke içinde, başkent dışındaki hemen hemen bütün kentlerin kontrolünü kaybeden Kaddafi hükümetine bir darbe de ülke dışından geldi.


ABD ve AB hükümetlerinin dışişleri bakanlarının Cenova’da yaptıkları toplantıdan Kaddafi yönetimine karşı sert tedbirler çıktı. Toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton “Artık Kaddafi’nin gitme zamanı geldi” dedi. Kaddafi’nin paralı asker ve katilleri kullanarak kendi halkını sindirmeye çalıştığını söyleyen Clinton ayrıca sivil ölümlerinin devamı durumunda her türlü seçeneğin masada olduğunu da belirtti.


Dışişleri Bakanlarının toplantısında ayrıca Libya’ya yaptırım kararı da çıktı. Onaylanan yaptırımların kapsamında silah satışları da yer alıyor. Alınan kararla Libya’ya gözyaşartıcı gaz ve toplumsal olaylarda kullanılan diğer ekipmanların satışına yasak getirirken, Kaddafi ve Libya hükümetinin malvarlıklarını da dondurdu.


Brüksel’deki toplantıda onaylanan yaptırımların, AB’nin resmi gazetesinde yayımlanmasının ardından, gelecek günlerde uygulanmaya başlaması bekleniyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ