Haber 16

ABD diplomatını kurtarma peşinde

Pakistan’da iki kişiyi silahlı, olaya müdahale etmek isteyen bir kişiyi de aracıyla ezerek öldüren Amerikan Konsolosluğu görevlisininin serbest bırakılmasını isteyen Dışişleri Bakanı Clinton üstü kapalı tehditte bulundu.

ABD diplomatını kurtarma peşinde
  • Dünya / Son Dakika
  • 21 Şubat 2011
  • ABD diplomatını kurtarma peşinde için yorumlar kapalı
  • 259 KEZ OKUNDU

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Pakistan’ın Lahor kentinde geçen ay 3 kişinin ölümüne neden olmak suçlamasıyla tutuklu bulunan Amerikan Konsolosluğunda görevli Raymond Davis’in tutukluluğunun sona ermesi için Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ile telefon görüşmesi yaptı.

Pakistan resmi ajansı APP’nin haberine göre, Gilani, Clinton’a, konsolosluk çalışanı Davis’in tutukluluk durumunun Pakistan hukuk sistemi içinde en kısa zamanda çözüleceğine inandığını söyledi.


ABD Dışişleri Bakanı Clinton ise, Davis’in diplomatik kimlik taşıdığını belirterek, sorunun çözüme kavuşmasını gerektiğini ifade etti.


Clinton ayrıca, ABD hükümetinin Pakistan ile uzun vadeli stratejik iş birliğinin devamı konusunda kararlı olduğunu kaydetti.


Öte yandan, İngiliz The Guardian gazetesi, Davis’in Pakistan’da operasyon düzenleyen CIA ajanı olduğunu ileri sürdü.


Lahor’da 27 Ocakta iki kişiyi aracından ateş açarak öldürdüren Davis’i kurtarmaya gelen konsolosluk aracının altında ezilen bir kişi daha ölmüştü. Gözaltına alınan Davis ilk sorgusunda, ölen 3 kişiden ikisinin kendisine saldırmak üzere olduğunu, meşru müdafaada bulunduğunu iddia etmişti.


Mahkeme, ABD ile Pakistan arasında krize neden olan Davis’in durumunun 14 Martta yapılacak duruşmada karara bağlanacağını açıklamıştı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ