Haber 16

Afganistan’da 4 Türk mühendis kaçırıldı!

Afganistan’da inşaat firmasında mühendis olarak çalışan 4 Türk ve beraberindeki Afgan şoför kaçırıldı. Kaçırılanların kimliklerine ilişkin bilgi henüz gelmedi. Yetkililer silahlı bir grup tarafından eylemin yapıldığını açıkladı.

Afganistan’da 4 Türk mühendis kaçırıldı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 26 Aralık 2010
  • Afganistan’da 4 Türk mühendis kaçırıldı! için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU


Afganistan’ın doğu sınırındaki Paktia eyaletinde 4 Türk mühendis ile şoförlerinin kaçırıldığı bildirildi. AFP ajansında yer alan bilgiye göre, Paktia Eyalet Valisi Yardımcısı Abdul Rahman Mangal, 4 Türk mühendis ile şoförlerinin kaçırıldığı bilgisini verdi.


Mangal, Türk mühendislerin bina inşaatı yaptıkları Dand Wa Patan bölgesinden, eyaletin başkenti Gardez kentine giderken kaçırıldığını belirtti. Türklerin çalıştığı şirketin sınır gözetleme noktaları inşa ettiğini kaydederek, “4 Türk mühendis ve şoförleri, kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından bilinmeyen bir yere götürüldü.” dedi.


PAKTİA VALİ YARDIMCISI: “BÖLGEDE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON YAPILIYOR, ŞU AN İÇİN REHİNELER VE SALDIRGANLARLA İLGİLİ HİÇBİR BİLGİMİZ YOK”


 Afganistan’ın Paktia vilayeti vali yardımcısı, vilayette kaçırılan 4 Türk ve Afgan şoförünün bulunması için bölgede geniş çaplı operasyon yapıldığını, şu an için rehineler ve saldırganlarla ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadıklarını bildirdi.


Vali yardımcısı Abdurrahman Mangal, Türklerin, Pakistanlı aşiret bölgeleri sınırındaki Dand Wa Patan bölgesindeki şantiyeden, vilayetteki Gardez kentine dönmekte olduklarını kaydetti.


Kaçırma eylemini şu an itibariyle üstlenen olmadığı belirtildi.


Vali yardımcısı Mangal, daha önce 4 Türk ve Afgan şoförünün bugün kimliği bilinmeyen silahlı kişilerce kaçırıldığını, Türklerin bir inşaat firmasında çalıştığını açıklamıştı.


Bu arada, Niyaz Muhammed Halil adlı vilayet yetkilisi, kaçırılan Türklerin bir yol inşaatında görevli mühendisler olduğunu, konuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ