Haber 16

Ahmet Necdet Sezer ismi Ergenekonda

Ergenekon davasında mahkemenin 2003 ile 2004 yıllarında yüksek görevlerde bulunmuş kişilerin bilgisine başvurmaya hazırlandığı öne sürülüyor. İşte Vakit’in haberi…

Ahmet Necdet Sezer ismi Ergenekonda
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Kasım 2009
  • Ahmet Necdet Sezer ismi Ergenekonda için yorumlar kapalı
  • 379 KEZ OKUNDU

Susurluk davası sürecinde eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski Emniyet Genel Müdürü ve bakanlardan Mehmet Ağar, eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in tanıklığına başvurulmak istenmiş ve bunlardan bazılarının resmi olarak ifadesi alınırken, bazılarının ise gayri resmi bir biçimde savcı tarafından adliye dışında bir yerde bilgilerine başvurulduğu öne sürülmüştü.

Buna benzer bir durumun Ergenekon davası kapsamında 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e uygulanması gündemde. Ergenekon davasının bazı sanıklarıyla cumhurbaşkanlığı görevi sırasında Köşk’te sık sık bir araya gelen Sezer, aynı zaman da Atatürkçü Düşünce Derneği gibi cumhuriyet mitinglerini organize eden kuruluşlara da cumhurbaşkanlığı bütçesinden para aktarmıştı.

SUSURLUK DAVASINDAKİ KAPSAMLI ÇAĞRI TEKRARLANACAK

Susurluk sanıklarından Sedat Bucak’ın avukatları Mahmut Şevket Küçük ile Süleyman Çınar Bacanlı’nın talepleri üzerine ilgili mahkeme tarafından Süleyman Demirel’den Tansu Çiller’e, Doğan Güreş’ten Mehmet Ağar’a ve dönemin daha pek çok önemli ismine kadar çok sayıda kişi hakkında tanıklık çağrısında bulunulmuştu. Benzer bir durumun Ergenekon davasında yaşanabileceği belirtiliyor. Bu durumda öne çıkan ilk ismin 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olacağı öne sürülüyor.

DARBE PLANLARININ HEPSİNİN İÇİNDE ADI GEÇİYOR

Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven kod adlı darbe planları yapılırken cumhurbaşkanlığı görevini sürdüren ve bugün Ergenekon davasının sanıklarından İlhan Selçuk, Şener Eruygur, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile Köşk yıllarında sık sık görüşen Ahmet Necdet Sezer’in de savcılar tarafından bilgisine başvurulmak istendiği kaydediliyor. Ancak bunun için bir formül arandığı ve bayram sonunda Sezer’in o döneme ilişkin bilgisi ve muhtemel kanaatlerinin savcılar tarafından öğrenilmek isteneceği iddia ediliyor.

GÜNLÜKLERDE VE İDDİANAMEDE SEZER İZLERİ

Şu an Gölbaşı’ndaki malikanesinde emeklilik hayatı süren 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in adı darbe günlüklerinde geçtiği gibi, Ergenekon iddianamelerinde de ilgili sanıkların muhtemel bir darbe için mutlaka hesaba kattıkları ve birtakım hususlara ilişkin fikri sorulan kişi olarak da geçiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ