Haber 16

Aileler deverede 1200 terörist teslim oldu

Anne babaların sürece dahil edilmesi sayesinde 2012-2013 yıllarında PKK/KCK ile DHKP-C terör örgütlerinden 1200 militan güvenlik güçlerine teslim oldu.

Aileler deverede 1200 terörist teslim oldu
  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Nisan 2013
  • Aileler deverede 1200 terörist teslim oldu için yorumlar kapalı
  • 306 KEZ OKUNDU

Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanan kişiler serbest kaldı. Çözüm Süreci öncesi polisin ülke çapında yürüttüğü bilgilendirme ve önleme çalışmalarından umut verici sonuçlar çıktı.


Bugün Gazetesi’nin haberine göre, polis, 2012-2013 yıllarında evlatları terör örgütlerinin kırsal ve şehir yapılanmasında faaliyet gösteren 22 bin ailenin kapısını çaldı. Ailelerin yüzde 70’i polisle işbirliğine gitti ve PKK /KCK ile DHKP-C terör örgütlerinden 1200 militan güvenlik güçlerine teslim oldu.


HER AŞAMADA UYARI


Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Terörle Mücadele Şubelerince “non/stop” (kesintisiz) sürdürülen çalışmalar kısa sürede meyvesini verdi. Örgütsel faaliyetlerinden dolayı gözaltına alınan ya da tutuklanan militan, sempatizan ve milislerle aileleri her aşamada uyarıldı. polis, Ooğu ve Güneydoğu başta olmak üzere ülke genelinde çocukları terör örgütlerinin çeşitli yapılanmalarında bulunan 22 bin aileye ulaştı. “Bizimle işbirliği yapın, evladınızı terör örgütlerinin elinden kurtaralım” denildi. Ailelerin 4’te 3’ü polisle işbirliğine olumlu cevap verdi. Ailelerinin iletişim kurduğu 1200 terörist/militanla sempatizan terör örgütlerinden kopartıldı. Dağdan indirilen, şehir yapılanmasından kopartılan toplan 1200 kişi asker-polise teslim oldu.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ