Haber 16

AK Parti BDP’lilere sert konuştu

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’e dönmeleri için şartların olgunlaşmadığını belirterek…

AK Parti BDP’lilere sert konuştu
  • Politika / Son Dakika
  • 06 Eylül 2011
  • AK Parti BDP’lilere sert konuştu için yorumlar kapalı
  • 357 KEZ OKUNDU

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’e dönmeleri için şartların olgunlaşmadığını belirterek 1 Ekim’de yemin etmeyeceklerine yönelik mesajına aynı sertlikte cevap geldi.AK PartiGrup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, “BDP’liler inatla Meclis’e gelmemekte ısrar ederlerse TBMM Başkanlığı gereğini yapar” dedi. Bir diğer Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ise BDP’lilerin iradelerinin bulunmadığını belirterek, “Demokrasiye verebilecek bir katkıları yok” ifadesini kullandı.


BDP’nin önceki gün gerçekleşen ikinci olağan kongresinde ılımlı mesajların çıkması bekleniyordu. Ancak “Öcalan ve demokratik özerklik” sloganları altında yapılan kongrede Selahattin Demirtaş, “İmralı ile görüşmelerin başlamasını istedi. Demirtaş, “Biz parlamentodan çekilmiş değiliz ancak genel kurul çalışmalarına katılabilmemiz için asgari demokratik siyaset ortamının oluşturulması gerekir. Bugün itibariyle bu koşulların olgunlaştığını görmüyoruz. Bu tavrımızın doğru anlaşılması gerekir” görüşlerini savundu. Eş başkan Gültan Kışanak ise, Öcalan’ın önce ev hapsine çıkarılmasını, ardından da serbest bırakılmasını talep etti.


BDP’nin tavrına AK Parti’den sert tepki geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Elitaş, “Şartlar olgunlaşmadı diyorlar. 12 Haziran seçimlerine neden girdiler o zaman? 12 Haziran seçimlerinde millet Meclis için gerekli şartları oluşturdu” dedi. Meclis’in BDP’liler olmadan da çalışmalarına devam edeceğini vurgulayan Elitaş, “Kendileri bilirler. TBMM BDP’liler olmasa da yasa çıkartır. İnatçı şekilde Meclis’i boykota devam ederlerse TBMM başkanlığı gereğini yapar. Meclis başkanlığı İçtüzük’teki hükümleri işletebilir” şeklinde konuştu.


AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli BDP’lilerin iradelerinin bulunmadığını dile getirdi. Canikli şunları kaydetti: “Demokrasiye verebilecek bir katkıları yok. İradeleri yok çünkü. İradelerini İmralı’nın ve Kandil’in iradesine bağlamışlar. Oradan gelecek talimatları bekliyorlar. Millet iradesi tecelli etmiş ve millet talimat vermiştir. Ancak bunlar talimatı başka yerden bekliyorlar.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ