Haber 16

Ak Parti Diyarbakır il başkanı açıklama yaptı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, kentte dün meydana gelen olaylarda “polisin göstericileri…

Ak Parti Diyarbakır il başkanı açıklama yaptı
  • Politika / Son Dakika
  • 21 Nisan 2011
  • Ak Parti Diyarbakır il başkanı açıklama yaptı için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, kentte dün meydana gelen olaylarda “polisin göstericileri parti binasına alarak kötü muamele yaptığı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “İl binası karakol değil” dedi.


Advan, basında yer alan iddialara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayların meydana geldiği sırada kendisinin bir köyde taziye ziyaretinde bulunduğunu belirtti.


Olayların ardından 3 il başkan yardımcısının parti binasının önüne çıktığını bildiren Advan, şunları söyledi:


“Arkadaşlarımız, polisin gözaltına aldığı şahısların değil partinin içine, önüne bile getirilmesine engel olmak istiyorlar. Polise ‘Burası bir sivil partidir, sivil bir siyaset organıdır, burası polisin işlem yapacağı bir nokta olamaz’ diyerek engel olmuşlar. Bu tartışmalara bizzat BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın şahittir. Bu sırada BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın il binamızın taşlanmasından dolayı bize geçmiş olsun ziyareti için gelmiş. Bu ziyaret sırasında il başkan yardımcılarımızın polise mukavemetini izliyor. Polisin göstericilere, partimizin önünde gözaltı işlemi yapması tasvip edeceğimiz bir şey değil. Göstericiler parti binasına alınmadı, il binası karakol değil.”


AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu da dünkü olaylarda, polisin birkaç kişiyi parti binasına almak istediğini, parti yöneticilerinin buna izin vermediğini söyledi.


Parti yöneticileri ile polis arasında bu konuda ciddi tartışmaların yaşandığını belirten Ensarioğlu, “Emniyet müdürümüz ile de konuyu görüştüm. Böyle bir şeyi asla kabul etmeyeceğimizi ve bunun yanlış bir algıya neden olacağını, polis arkadaşların konuya hassasiyet göstermesini söyledim. O sırada şehrin her yerinde olay vardı. Hem polisler hem de göstericiler gergindi. Bazen böyle kontrol dışı olaylar yaşanabiliyor. Partimiz, karakol binası değil” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ