Haber 16

AK Parti Ekşi’den şikayetçi oldu!

Hürriyet Başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi’nin önceki gün Hürriyet’teki köşesinde yer alan hakaret cümlesine mahkemelik oluyor.

  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Ekim 2010
  • AK Parti Ekşi’den şikayetçi oldu! için yorumlar kapalı
  • 350 KEZ OKUNDU


Hürriyet Başyazarı Oktay Ekşi’nin, Rize İkizdere Vadisi’nde kurulması planlanan hidroelektrik santralları (HES) ve Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kurulu’nun konuyla ilgili kararından yola çıkarak yazdığı ve “Şimdi, anasını bile satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyorsunuz” cümlelerinin yer aldığı yazıya tepki gösteren AK Parti konuyu mahkemeye taşıyacağını duyurdu. AK Parti adına yazılı bir açıklama yapan Hüseyin Çelik, Ekşi’nin, ‘bir sokak adamının bile ağzına almayacağı’ bir hakarette bulunduğu belirtildi. Açıklamada Oktay Ekşi’nin bugünkü yazısında ‘Ayarı Kaçırmışız’ başlığı ile özür dilediği de belirtilen açıklamada, şöyle denildi:


“Genellikle irticalen yapılan konuşmalarda, en usta hatiplerin bile zaman zaman maksadı aşan ifadeler kullanabildikleri bilinmektedir. Ancak ince eleyip sık dokuyarak masa başında yazılan yazıda, hele hele kontrol için kendisine gönderilen yazısına, bilerek ve isteyerek söz konusu ifadeleri ilave ettiğini kabul eden Ekşi’nin boş bulunarak maksadını aştığına inanmak mümkün değildir. Bu küfür ve hakaretlerin sahibi, daha dün gazeteciliğe başlayan toy birisi hiç değildir. 80 yıla yaklaşan ömrünün neredeyse 60 yılını gazetecilik yaparak geçiren Ekşi, ne büyük bir talihsizliktir ki, Basın Konseyi Başkanı ve Türkiye’nin en büyük gazetecilerinden biri olan Hürriyet’in de baş yazarıdır.”


Oktay Ekşi’nin, ömrü boyunca jakoben, dayatmacı, tek tipçi devlet anlayışının savunucusu olduğunu belirten Çelik, “Ekşi, 1960 darbesinin ardından darbecilerin talimatıyla toplanan ve yüzde 85’i CHP’li veya CHP taraftarlarından oluşan Kurucu Meclis Üyesi olmak gibi bir payeye! de sahiptir.” dedi.


Oktay Ekşi’nin, AK Parti’nin kuruluşundan beri ne zaman AK Parti ve AK Parti hükümetleri ile ilgili yazdığı yazılarda hep peşin hükümlülüğünü, ideolojik nefretini ve halkın iradesini hazmetmeyen kinini konuşturduğunu iddia eden Çelik açıklamasında şu satırlara yer verdi: “Bu, tek parti dönemi özlemcisi gazeteci, meselelerin özüne vakıf olmadan, birçok zaman kendi gazetesinin bir muhabirinin haberinden yola çıkarak ona buna çamur atmayı, kurumları ve yetkilileri tahkir ve tezyif etmeyi alışkanlık haline getirmiştir. 25 Nisan 1998 tarihinde bazı gazetecilerin PKK’dan para aldıklarına dair bir gazete haberine dayanarak orada adı geçen meslektaşlarına ‘Alçakları Tanıyalım’ başlıklı bir yazı ile saldırmış, daha sonra haberin uydurma olduğu ortaya çıkınca özür dilemek zorunda kalmıştır. Oktay Ekşi’yi tüm AK Parti camiasını rahatsız eden ve rencide eden hakaretinden dolayı kınıyor, yasal haklarımızın saklı olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz.”


Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim resepsiyonunda ‘bu anlayışla savaşırım’ diyerek tepki gösterdiği yazı için avukatlarına dava açılması talimatı verdiği öğrenildi. Söz konusu yazının diğer muhatapları olan iki bakan da aynı yolu izleyecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Erdoğan’la birlikte Oktay Ekşi aleyhine tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ