Haber 16

AK Partili vekil Uludere’de ne gördü?

Uludere’de terörist zannedilere öldürüldüğü Heron’un kaydettiği dört saatlik videonun bir kısmını izleyen AK Parti Milletvekili Mehmet Emin Dindar, gördüklerini anlattı.

AK Partili vekil Uludere’de ne gördü?
  • Gündem / Son Dakika
  • 31 Ocak 2012
  • AK Partili vekil Uludere’de ne gördü? için yorumlar kapalı
  • 264 KEZ OKUNDU

AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde TSK’ya ait F-16 jetleri tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde 34 kaçakçı köylünün bombalanarak öldürüldükleri anları gösteren ve 23 ocakta Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilen dört saatlik Heron görüntülerinin bir kısmını izlediğini söyledi.


Aynı zamanda TBMM İçişleri Komisyonu üyesi olan ve bölgeden Ankara’ya dün dönen Dindar, Taraf gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Dindar, “Gördüğüm kadarıyla orada terör örgütünün olmadığı, oradaki insanların kaçakçı oldukları her halükârda belli oluyordu” dedi.


Dindar, şunları söyledi: “Çünkü insanlar kaçmaya çalışmıyorlar. Oysa terör örgütü kaçmaya çalışır böyle bir durumda. Yani kaçakçı oldukları belli.”


Malların yüklendiği katırların sayısının kaçakçı köylülerin sayısından fazla olduğuna dikkat çeken Dindar, grubun tek sıra halinde hareket ettiklerini da belirtti.


‘Görüntülerde uyarı fişeği görmedim’


Dindar, “Olay esnasında, yananlardan da biliyoruz, birbirlerine sarılmış olan insanlar var. Karşılık yok, silah yok, çatışma yok. Bunlar, kaçakçılığı gösteriyor” dedi. Dindar ayrıca, görüntülerde izlediği kısımlarda, bombalama eyleminden önce köylülerin, askerler tarafından uyarıldıklarını ve aydınlatma fişeklerinin atıldığını görmediğini belirterek, “Bunlar söylemlerde var ama görüntülerde görmedim” diye konuştu. Önceden olsa ‘Çatışmada öldürüldüler’ denebilirdi.


ÖNCEDEN OLSA ÇATIŞMADA ÖLDÜRÜLDÜLER DENİRDİ


Uludere’ye yaptığı son ziyarette köylülerle ve yetkililerle biraraya geldiğini ifade eden Dindar, bölge milletvekili olarak olayın takipçisi olacağını söyledi. Köylülerin eskiye nazaran daha az kırgın olduklarını belirten Dindar, İçişleri Bakanlığı’na bağlı sivil müfettişlerin Şırnak’ta askeriyede de inceleme yaptığını söyledi. Dindar, “Önceden olsa çatışmada öldürüldüler denebilirdi ama bu kez böyle bir şey yok” dedi.


TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan ve yarın akşam bölgeye gidecek olan Uludere alt Komisyonu üyelerinin dönüşünü bekleyeceklerini söyleyen Dindar, “Üyeler dönünce, resmin parçalarını tamamlamaya çalışacağız. Makam ve mevkisi ne olursa olsun herkes, hukuk önünde hesabını ödeyecektir” diye konuştu.


Uludere Alt Komisyonu üyeleri, yarın akşam bölgeye giderek mağdur ailelerle görüşecek. STK’larla, istihbarat birimleriyle, idarî, mülkî ve askerî yetkililerle de biraraya gelecek olan komisyon, cumartesi günü Ankara’ya dönerek çalışmalarına burada devam edecek. Komisyon, incelemelerini tamamlayınca bir rapor hazırlayarak TBMM’ye sunacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ