Haber 16

Ak Parti’nin seçim beyannamesi

Bu beannamede ulaşılamaz hedefler ve hayallere, ulaşılmaz vaatleri görmeyeceksiniz. Umut tacirliği yapmayacağız…

Ak Parti’nin seçim beyannamesi
  • Politika / Son Dakika
  • 16 Nisan 2011
  • Ak Parti’nin seçim beyannamesi için yorumlar kapalı
  • 241 KEZ OKUNDU


Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi’nde partisinin seçim beyannamesini açıklıyor.


Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:


Bu beannamede ulaşılamaz hedefler ve hayallere, ulaşılmaz vaatleri görmeyeceksiniz. Umut tacirliği yapmayacağız. Mantıklı bir yol haritası ortaya çıkardık. Sadece yapabileceklerimizi vaad ediyoruz.


Gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerde bulunna siyasi anlayışları çok gördük. Geçmişte o ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum diyordu. Bu anlayış ülkemize de milletimize de çok ağır bedeller ödetildi. Sırf oy almak için sınırsız ölçüsüz vaatlerde bulunanlar iktidar olduklarında tüm vaatleri unutup millete hayal kırıklığı yarattılar.


Sonra da hazineyi yağmadılar. Para bastılar. Ekoonminin dengelerini alt üst ettiler. Faiz fırladı. Bunun rantını kimler yedi. Medya dünyasında olan kardeşlerim siyaseti yakından takip edenler bunları kimin yediğini biliyor.


TÜRK PARASINA ŞAHSİYET KAZANDIRDIK


Seçim öncesinde kısa bir dönem rahatlama yaşanınca sonra kemerler sıkılmış sarsılan edğreler tamir edilememiştir. Sonra telaşa kapılıp birin yanına sıfır koymuşlar. Daralmış bir sıfır bir sıfır altı tane sıfırı oraya yerleştirmişler. Bu vatandaş sıkıntısını çözmedi onları aldattı. Bu modern hırsızlıkla halkı aldatmak demekti. Artık bu oyunları AK Parti iktidarı biz bozduk. 6 sıfırı atıp şahsiyetli bir Türk lirasını ekonomiye kazandırdık. Onların 1 milyona alamadıklarını 1 liraya daha fazlasını alıyoruz şimdi. Kaşıkla verilen vatandaştan kepçe kürekle alınmıştı. 8.5 yıllık iktidarda en çok bu tahribatı gidermek için çaba gösterdik.


BUNLARDA MAYA DA YOK


Biz iktidara geldiğimizde 3 yıl bizden bir şey beklemeyin dedik. Nasrettin Hoca en azından göle maya çalıyordu, bunlarda o maya da yok. Uçuk vaatlerle hayallerle değil biz üç yıl bizden bişey beklemeyin dedik. Bu samimi ve içten bir anlayıştı. Biz yapamayacağımızı yapmayacağımızı vaad etmedik. Popülizme tenezzül etmedik. 12 Haziran öncesi de yapmayacağız.


MASKELİ BALO YAPIYORLAR


Siyasetin güvenilirlik katsayısını içten içe kemiren popülist anlayışı kabul etmiyoruz. Üç beş fazla oy için ilkeli dürüst siyaseti terk edenlere bu seçimlerde teveccüh edilmeyecek. İktidara glemek için her yolu deneyenler, milletten değil çetelerden mafyadan karanlık güç odaklardan güç devşirmeye çalışanlara milletim yüz vermeyecektir. Dışarıda adam bulamayanlar Silivri’nin içinden aday göstermeye karar verdiler. Bu tabi bir şeyi gösteriyor. Siyaset ne hale geldi. Maskeli aday tanıtımı yapıyorlar. Ağzımdan kaptılar. Bu bir maskeli balo. Bu ana muhalefet partisinin ne haledüşütğünün delilidir. 12 Haziran’da maskelerini miletim indirecektir.


MHP’YE GÖNÜL VERENLERE ÇAĞRI


MHP’ye gönül verenlere, diğer siyasi partilere gönül verenlere sesleniyorum. Bu yol iradenizin demokrasi ile bütünleştiği hak ve özgürlüklerle bütünleştiği ama Türkiye’nin geleceğini nasıl 26. sıradan 17. sıraya çıkardıysak şimdi de ilk 10’a çıkartacak yürüyüşün adımlarıdır. Burada ortaya koyacağınız tavır budur. 8.5 yıl önce böyle bir Türkiye’de yaşamıyorduk. Krize rağmen kişi başına gelir arttı. Canavar Fatma kardeşimin cebinde dolaşıyordu. O canavarı çıkarttık.


PROPAGANDAMIZ NEZAKET İÇİNDE OLACAK


12 Haziran seçimlerinde biz nezaketi elden bırakmayacak. Karşılıklı saygı üzerine bir propaganda yapacağız. Yalanlar ithakmlar edğli projeler üzerine bir kampanya yürüteceğiz.


2023 PATENTİ BİZE AİT


Seçim beyannamemiz “Türkiye hazır hedef 2023” adını taşıyor. Özet başlıklarla taktim edeceğim. Sandıklar açıldığında bu beyanname unutulmayacak. sandıklar açıldıktan sonra 4 yılı değil 12 yılı planlayan bir beyanname. Bunun patenti bize aittir. Şimdi buna sahip çıkmaya başladılar. AK Parti’nin Seçim Beyannamesi Türkiye’yi bugünden 100. yıla hazırlayan bir yol haritasıdır. Seçim beyannamemiz 12 yıl boyunca elimizden düşmeyecek.
Uçuk değil ayağı yere değen projeleri seçim sürecinde de açıklamaya devam edeceğiz.


BEYANNAMEDE 4 ANA BAŞLIK


2023’e kadar her meselemizi ele aldık. 4 ana başlığı var. Bir ileri demokrasi, iki büyük ekonomi, üç güçlü toplum, dört yanabilir çevre ve marka şehirler ve lider ülke.


BİR NUMARALI PROJE YENİ ANAYASA


8.5 yıl boyunca elde ettiğimiz ekonomik başarılar demokratikleşme ile at başı elerledi. 3 Y projemiz vardı. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele. Yasaklara karşı mücadele ekonominin sağlam zeminde yürümesini sağladı. Demokratikleşme uzun süre ve sabır istiyor. Her an güncellenmesi gerekiyor. Bu mücadele kesintisiz devam edecek. Hızlı demokratikleşmeyi daha kararlı ve cesur şekilde ileri demokrasi mücadelesi olarak yürütmeye devam edeceğiz. En önemli ve bir numaralı projesi yeni anayasadır. 12 Haziran seçimlerinden hemen sonra yeni Anayasa çalışmalarına başlayacağız. Milletin STK’ların tüm çalışmaları süreç içinde TBMM içinde çalışmalarla hayata geçireceğiz. Yeni Anayasa demokratik v ekatılımcı bir anlayışla hazırlanacak. Kısa öz açık insan odaklı ve özgürlükçü olacak.


DEMOKRATİK AÇILIM SÜRECEK


Kendi başına iktidar dönemleri ekonominin büyüdüğü ülkenin kalkındığı dönemler oldu.
Sİyasi partiler yasasını seçim yasasını yeniden ele alacağız. Milil birlik ve kardeşlik projemizi kararlıklıkla devam ettireceğiz. Özgrülük v edemokrasi zemimnde devam ettireceğiz. Hiçbir çekinceye fırsat vermeyeceğiz.


Özgürlüğün teminatı güvenliktir Özgrülüklerden taviz vermeden demokrasi v ehukuk dışına çıkılmadan terör ve suçla mücadele kararlılıkla devam edecek.


Güven veren bir adalet sistemi temini, üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçilmesi en kararlı mücadele alanlarımızdan biri olacak. Yeni dönemde yargılamalar daha hızlı devam edecek. İstinat mahkemeleri kurulacak. Savcı hakim sayısı arttırılacak. Adli Tıp Kurumu kapasitesi artacak. Arka bahçesi değil milleti temsil eden bir yargı sistemi kuracağız.


KILIÇDAROĞLU’NA SAVCI YANITI: BEN MİLLETİN AVUKATIYIM


İkide bir ana muhalefte genel başkanı söylüyor, güye benim savcı olduğumdan bahsediyor. Hiçbir yerde bu ifadeyi kullanmadım. Doğru değil. Ben “Ben milletin avukatıyım” Ben kullanmadım tersine ana muhalefet kullandı. AK Parti ikitdarı döneminde çeteler en büyük darbeyi aldı. Adalete teslim edildi. Çetüesiz mafyasız cuntasız Türkiye mücadelesini sürdüreceğiz.


İKİNCİ BAŞLIK: BÜYÜK EKONOMİ


8.5 yılda ekonomide büyük dönüşüm gerçekleştirdik. Mali disiplin v epara politikalarından taviz vermedik. Seçimlerde popülizm yapıp kaynakları çarçur etmedik. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ne yedik ne de kimseye yedirdik. Seçime iki ay kala ekonomik gsötergelerin dengeli seyretmesi Türkiye’nin alışık olmadığı bir durumdur. Her seçim ortamında bu güven ortamını yaşattık. Ekonomide disiplini tavzsiz şekilde sürdüreceğiz. GSYH 2015 yılında 1 trilyon 765 milyar dolara, 2019’da 1 trilyon 486 milyar dolara, 2023’te 2 trilyon 64 milyar dolara ulaşacak. Kişi Başına gelir 2019 yılında 18 bin, 2023 25 bin 76 dolara çıkartılacak. İhracat 2023’te 500 milyar dolara yükselecek.


Vergi politikası ekonomi ve istihdamı destekleyecek kayıt dışılığın azaltılması için gözden geçirilecek. Para politikası finansal istikrarı gözetecek.


YILDA 1 MİLYON İŞSİZE İŞ


Kriz boyunca istihdam azalmadı. 2010 yılında 1 milyon 317 bin vatandaşa istihdam sağladık. İşsizlik mesleksiz sorunu. Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi Projesi (UBEP) projesi adımını attık. 200 bin her yıl 1 milyon işsizi eğitimden geçirip işe yerleştireceğiz. İşsizlik oranını 2023’e yüzde 5’e indirmeyi hedefliyoruz. İş gücü yetiştirme kurslarında 400 bin kişiyi eğiteceğiz.


HER İŞSİZE BİR DANIŞMAN


Meslek Danışmanlık Programı başlatacağız. İş Kur’a kayıtlı herkes için bir danışman vereceğiz. Bunlar işsizlere aile doktoru gibi danışmanlık vereceğiz. Meselğe yönlendirme hizmeti sunacak. İşe girmek için gerçekçi bir plan oluşturacaklar. Böylece meslek edindirme iş bulmada yakından takip edilen süreci hayata geçireceğiz.


AR-GE araştırmalarını milli gelirin yüzde 3’üne çıkartacağız.


Bir toplu iğne bile üretilemeyen bir sektörken savunma sanayi gelişiyor. Bir piyade tüfeği üretemezken şimdi bunu yapar hale geldik. Altay tankının milli üretimi için alt yapı tamamlandı. Uydularını tasarlayan bir Türkiye hedefliyoruz.


2023’TE 50 MİLYON TURİST HEDEFİ


2010 yılında 28 milyon turist geldi, kazançtı 22 milyar dolardı. 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyon dolar kazanç hedefliyoruz.


3. KÖPRÜ 2019’A KADAR BİTECEK


Bölünmüş yollar 15’de 26 bin km, 2019’da 30 bin, 2023’te 36 bin 500 km’ye çıkartılacak. 2023’e kadar 5 bin km yeni otoyol yapılacak. İstanbul Karayolu Tüp geçişi, boağaza 3. köprü ve Körfez geçişi 2019’a kadar tamamlanacak. 2019’a kadar kendi uçağımızı yapacağız.


CHP PATİKA BİLE YAPAMADI


Ülkenin dört bir yanını demir ağlarla örüyoruz. Anamuhalefet patika yol bile yapamadı. Bir saatte bir havaalanına ulaşma imkanı vereceğiz. Hava yolu halkın yolu oldu. 165 milyon yolcu kapasitesi yıllık 400 milyon yolcuya ulaşacak.


ÜÇÜNCÜ BAŞLIK: GÜÇLÜ TOPLUM


Okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek. Zorunlu eğitim 13 yıla çıkacak. Öğretim üyesi sayısı 20 öğrenci düşecek şekilde 80 bine çıkacak.


YÖK’ÜN YAPISI DEĞİŞECEK


Yeni anayasa ile YÖK’ün yapısı da yeniden düzeltilecek. YÖK koordinasyonu sağlayan denetleyen belli alanlarda akreditasyon sağlayan kurum haline gelecek. Başka ülkelerde üniversite açılmasının önü açılacak. Meslek liseleri oranı yüzde 65’e çıkartılacak.


DEV ŞEHİR HASTANELERİ KURULACAK


Türkiye sağlık üssü olacak. Kamu özel ortaklığı ile sağlık merkezleri kurulacak. Dev şehir hastaneleri oluşturacağız. Ankara’da biri bitmek üzere. İstanbul’da iki tane hedefliyoruz. Ustalık döneminin en önemli adımlarından biri olarak hayata geçecek. Sedye üzerinde sokakta taşınan hasta istemiyoruz. Herşey hastane içinde olacak. 120 bin doktoru 2023’de iki katına çıkartacağız. Sağlık alanında kurulan üniversitelerle bunu yapacağız.


AHLAKLI BİR GENÇLİK YETİŞTİRECEĞİZ


AK Parti olarak gençlik ile ilgili çalışmaları daha ileri aşamaya taşıyacağız. Donanımlı, ahlaklı, evrensel değerlerle kendi tarihinden alınmış değrelerle harmanlanmış bir değerle girmelerini sağlayacağız. Kökü mazide olan bir ati anlayışı ile yetişen bir gençlik yetiştirmeyi başaracağız. Gençlik ajansı projesi daha etkin hale gelecek.  Yurtları arttıracağız, ucuz barınma imkanları sağlayacağız.


YOKSULLUR İÇİN ASDEP KURULACAK


Devlet değil insan öncelikli bir yaklaşım anlayışımız. İnsanı yücelt ki devlet yüceltsin yaklaşımımız sürecek. Yoksulluğun olmadığı geleceğe güvenle bakan dinamik bir Türkiye istiyoruz. Yoksulluk oranları yüzde 10’un altına inecek. 2015’e kadar 2 dolarla yaşamak zorunda kalan kalmayacak. Sosyal destek hizmeti sunacağız. Sağlık, istihdam, eğitim politikaları ile uyumlu olacak. Aile Sosyal Destek Programı. ASDEP modeli ile hane odaklı bir sisteme giçeceğiz. Vatandaşlara rehberlik sunacak bir sistem kuracağız.


100 LİRA TAKSİTLE 100 BİN EV


TOKİ 50 bin ikinci aşamada 50 bin toplam 100 bin konut yapılacak. Ayda 100 lira taksitle verilecek.


DÖRDÜNCÜ BAŞLIK: YAŞANABİLİR ÇEVRE MARKA ŞEHİRLER


Şehirler terkedilen edğil aranan özlenen hayat veren cazibe merkezlerine dönecek. Sağlıklı içme suyuna imkan veren atık su sorunu çözülen kökten çözücü bir proje yürütülecke. Su kanalizasyon projesi. SUKAP. Bütçe verilecek il ilçe beldelere. Ucuz uzun vadeli kredi sağlanacak. Susuz belde kalmayacak. İhtiyaç duyulan yerlerde içme suyu arıtma tesisleri kurulacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ