Haber 16

Alerjiye Karşı Fındık ve Ceviz Önerisi

Alerjik bünyeye sahip olanlar şu günlerde bahar ızdırabı yaşıyor. Hapşırık, öksürük, burun akıntısı gibi şikayetlere karşı ceviz, badem ve fındık öneriliyor.

Alerjiye Karşı Fındık ve Ceviz Önerisi
  • Sağlık / Son Dakika
  • 11 Mayıs 2016
  • Alerjiye Karşı Fındık ve Ceviz Önerisi için yorumlar kapalı
  • 346 KEZ OKUNDU

Bahar beraberinde hastalıklar da getiriyor. Tabii bu hastalıklar arasında alerjiler ilk sırada yer alıyor. Saman nezlesi, göz nezlesi, alerjik astım gibi sorunların şu günlerde birçok kişiye sıkıntı yarattığını söyleyen uzmanlar, alınacak önlemler sayesinde bahar hastalıklarını yenmenin mümkün olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, alerjiden korunmaya destek olacak gıdaları ise şöyle sıralıyor:

? Magnezyum ve E vitamini bakımından zengin olan ceviz, fındık ve badem saman nezlesinin etkilerini azaltmada faydalı olur.

TAMAMEN DOĞAL

? Her gün bol taze meyve, sebze, tam tahıllar ve baklagiller tüketin.

? Greyfurt, elma ve portakal gibi C vitamini alarak alerjinizle savaşabilirsiniz.

? Haftada 3-4 kez balık eti yiyin. Balık en az atık madde üreten ve dokuları tamir eden Omega-3 yağ asidi içermesi nedeniyle en çok tüketilmesi gereken hayvansal gıdadır.

? Ekinezya bitkisi de öksürüğü keser ve nefes darlığını giderir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

? Yemeklerde sarımsak ve soğanın bol bol kullanımı da alerjilere iyi gelir. Her yemeğin içine mutlaka sarımsak ilave edin.

ŞİKAYETLERİNİZİ AZALTMAK İÇİN

KEKİK ÇAYI: Saman nezlesinin hapşırık, nefes darlığı öksürük gibi belirtilerini hafifletmede kekik çayı faydalı olacaktır. Bir demliğe bir tutam kekiği kaynatın ve günde iki kez için.

ISIRGAN OTU ÇAYI: Bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı kuru ısırgan otunu koyarak 10 dakika demlendirin. Günde 2 bardak tüketin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ