Haber 16

‘Alex: 1 – Sivasspor: 0’!

Devre arasında toparlanmanın planlarını yapan Fenerbahçe, Kadıköy’de konuk ettiği Sivasspor’u kaptanı Alex’le yıktı: 1-0. Bu sezon takımını sırtlayan Brezilyalı yıldız, muhteşem frikik golüyle bir kez daha takımına hayat verdi.

‘Alex: 1 – Sivasspor: 0’!
  • Son Dakika / Spor
  • 19 Aralık 2010
  • ‘Alex: 1 – Sivasspor: 0’! için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU

Geçen haftayı başrolünü Sestak’ın üstlendiği Ankaragücü kabusuyla tamamlayan Fenerbahçe, devre arasına mutlu girmek için Sivasspor’ı konuk ediyor. Trabzonspor kazanınca, fark 12 puana çıkmış. Bursaspor’un da galip geldiği düşünülürse, artık hedeften çok zorunluluk durumu hakim. İyi bir ilk yarı geçiremeyen 15. sıradaki Yiğidolar ise Kadıköy’de en az beraberlik hedefliyor.

Sarı-lacivertliler, kritik maç öncesi sıkıntılı. Zira Emre Belözoğlu’nun oynamadığı her maçta zorlanan bir Fenerbahçe fotoğrafı var. Kanarya, kart cezası nedeniyle yine tecrübeli futbolcusundan yoksun. 17. hafta mücadelesinde yabancı sınırına takılan isim Diego Lugano. Uruguaylı’nın yerine Bekir’i tercih eden Aykut Kocaman, Emre’nin boşluğunu da genç Gökay’la doldurma planında.

Kaptan Alex, her maçta olduğu gibi sağ ayağının üzerinde zıplayarak çıkıyor sahaya. Sivas temsilcisinin bu sezon deplasmanda galibiyeti yok. Ev sahibi ise evinde oynadığı 8 maçı da kaybetmemiş. Bu ilginç istatistiğin yanı sıra Şükrü Saracoğlu Stadı, ligin en çok gol atan ikinci takımı ile en çok gol yiyen ikinci takımının kapışmasına sahne olacak.

İlk tehlike Sivasspor’dan geldi. 2. dakikada Mehmet Nas’ın savunmanın arkasına gönderdiği pasa Diallo bekletmeden vurdu, kaleci Volkan gole izin vermedi. Fenerbahçe’nin ilk ciddi atağı 12. dakikada yaşandı. Ceza sahası içinde topla buluşan Bekir’in sert vuruşunu savunma çizgiden çıkardı. 20’de Niang’ın kafa vuruşu yandan auta gitti.

Sivasspor, 22. dakikada zorunlu bir değişikliğe gitti. Niang’la girdiği ikili mücadele sakatlanan Diallo, yerini Hayrettin’e bıraktı. 32’de Fenerbahçeli futbolcuların penaltı itirazı sonuçsuz kaldı. Dia’nın kale önüne çevirmek istediği top, Ivanos’un eline çarptı. Hakem Yunus Yıldırım, pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi. 37’de ceza sahasına girmek isteyen Dia, rakibi ile girdiği mücadelede yerde kaldı, hakem ‘devam’ dedi.

43. dakikada Alex’in yaklaşık 25 metreden gönderdiği şut çerçeveyi bulmadı. Maçın net pozisyonu 45’te yaşandı. Kaleci ile karşı karşıya pozisyonda Dia, zor olanı yaptı. Kaleci Ramoviç’in üzerine vuran Dia, takımını ilk yarının sonunda golden etti.

Sarı-lacivertli takım, ikinci yarıya müthiş bir taraftar desteğiyle başladı. Ancak çoğu Fenerbahçeli’nin aklındaki tek soru, kuşkusuz ikinci yarılardaki kötü tablonun Sivasspor maçına da yansıyıp yansımayacağı.

49. dakikada Alex’in kullandığı kornerde Mehmet Topuz’un kafası yandan dışarı gitti. 51’de Alex, kendisine faul yapan Ziya ile gerginlik yaşadı. Araya giren Yunus Yıldırım, tartışmaya son verdi. 55’te Andre Santos’un etkili vuruşunda Ramoviç, parmaklarının ucuyla golü önledi. 59’da Alex’in şu savunmadan dönerken, posizyonun devamında önce Niang ardından Dia, meşin yuvarkağı filelerle buluşturamadı.

Aykut Kocaman, oyuna ilk hamlesini 62. dakikada iki değişikle yaptı. Dia’nın yerine Stoch, Gökay’ın yerine Semih oyuna girdi. 63. dakikada bu kez Ceyhun ile Mehmet Topuz arasında gerginlik yaşandı. Orta sahada çok pas hatası yapan ev sahibi, son vuruşlarda da Kadıköy’de en etkisiz maçlarından birini çıkarıyor.

Sivasspor’da ceza sahası çizgisinin hemen önünde topla buluşan Ceyhun’un şutu savunmadan döndü. Aynı dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Niang, Uğur’la girdiği ikili mücadelede yerde kaldı, hakem golcü oyuncuya ‘kalk’ dedi. Fenerbahçe, 77. dakikada çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Brezilyalı yıldız Alex, 22 metreden nefis bir frikik golüne imza attı: 1-0.

Golle birlikte rahatlayan Aykut Kocaman, 82. dakikada tek forvete döndü. Ninag’ı kenara kalan teknik direktör Kocaman, kalan dakikalarda Selçuk’a şans verdi. 86’da ikinci gole çok yaklaşan Fenerbahçe’de Stoch, müsait durumda çok kötü vurdu. Son düdükle birlikte sevinen taraf, kötü futbola rağmen tek golle Fenerbahçe oldu.

FENERBAHÇE: 1 – SİVASSPOR: 0
Stat: Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Yunus Yıldırım, Volkan Narinç, Asım Yusuf Öz
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Gökay (Dk. 62 Semih), Cristian, Dia (Dk. 62 Stoch), Alex, Niang (Dk. 82 Selçuk Şahin)
Sivasspor: Ramoviç, Uğur, Diallo (Dk. 32 Hayrettin Yerlikaya), Dennis, Ziya, Keita (Dk. 83 İbrahim Şahin), Kadir, Mehmet Nas, Cihan (Dk. 57 Ceyhun Eriş), Erman, Pedriel
Sarı kartlar: Dk. 12 Kadir Bekmezci, Dk. 40 Mehmet Nas, Dk. 90+2 Ziya (Sivasspor)
Gol: Dk. 77 Alex

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ