Haber 16

Alex’in yeni ismi ne olacak?

Fenerbahçe’nin kaptanı, kulüp başkanı Aziz Yıldırım’la birlikte ziyaret ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan…

Alex’in yeni ismi ne olacak?
  • Son Dakika / Spor
  • 20 Nisan 2011
  • Alex’in yeni ismi ne olacak? için yorumlar kapalı
  • 283 KEZ OKUNDU

Fenerbahçe’nin kaptanı, kulüp başkanı Aziz Yıldırım’la birlikte ziyaret ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, Türk vatandaşlığına geçişinde yardım istedi. Başbakan sordu: İsim düşündün mü Alex?… Alex ise buluşmada söylemedi ama Ali Yıldırım ve Ali Koç’a sevgisinden dolayı Ali ismini tercih ediyor.


Aziz Yıldırım, Erdoğan’a, “Alex Türk vatandaşı olmak istiyor, kendi ağzından duyun diye getirdim. Yardımlarınızı bekliyoruz” dedi. Erdoğan da “Bir isim düşündünüz mü?” diye sordu. Görüntü almak için odada foto muhabiri bulunduğunu fark eden Yıldırım, konuyu değiştirdi. Alex’in, adının baş harfi olmasının yanı sıra, kulüpte çok sevdiği iki yönetici Ali Yıldırım ve Ali Koç’un da etkisiyle Ali ismini tercih edeceği öğrenildi.

TWİTTER’DAN ALEX’E ÖNERİLER


Alex’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeden sonra, twitter’dan sambacı için isim önerileri gelmeye başladı. Alex’e en çok yakıştırılan isim Ali oldu. Sarı lacivertli spor severlerin yakıştırdığı diğer isimler şunlar: Aziz Erdoğan, Lefter Bartu Sporel, Aleks, Mustafa Kemal, Ali Deniz.


VATANDAŞLIK TAMAMEN SEMBOLİK


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Türk vatandaşlığına geçmek için destek isteyen Fenerbahçeli Alex de Souza, işlemleri bugün tamamlansa bile Süper Lig’de Türk statüsünde oynayamayacak.


Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte dün Başbakan Erdoğan’ı ziyaret eden Alex, resmi başvurudan sonra her türlü yardım sözünü alırken, FIFA ve Futbol Federasyonu statülerinin Fenerbahçe kaptanının ancak 5 yıl sonra Türk statüsünde oynamasına izin verdiği bildirildi.


Yıldız oyuncunun futbol yaşamını 5 yıl daha sürdürmesi ve FIFA kurallarını yerine getirmesinin neredeyse imkansız olduğu belirtilirken, 2004 yılından beri sarı-lacivertli formayı giyen Alex ile ilgili vatandaşlık başvurusunun çok geç gündeme geldiği kaydedildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ