Haber 16

Alkol yasağının mimarı konuştu!

AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl, alkol yasakları hakkında açıklama yaptı.

Alkol yasağının mimarı konuştu!

A Haber’e konuk olan ‘alkol yasağı’ mimarlarından Cevdet Erdöl, yapılan eleştiriler hakkında sert konuştu.


Dünya Sağlık Örgütü tarafından alkolün önlenebilir bir ölüm sebebi olarak görüldüğü ve bunun azaltılması tavsiyesinde bulunulduğunu söyleyen Erdöl, yapılan düzenlemenin bu çerçevede olduğunu söyledi.


“MODERN DÜNYADA UYGULANAN ÇALIŞMANIN BENZERİDİR”


 Geniş ve farklı yasakların getirilmediğini kaydeden Erdöl, “Düzenleme tüm modern dünyada uygulanan çalışmanın benzeridir. Başka ülkelerin çocuklarını kurtarması için yaptığı çalışmayı biz de kendi çocuklarımız için yaptık. Çünkü biliyoruz ki alkol tüketimi ne kadar artarsa aile iç şiddet, kadına şiddet, trafik kazaları, cinayet ve intiharlar da o kadar artar.” dedi.


Bir kısım medyanın yanlış yönlendirmeler yaptığını anlatan Erdöl, tütün kanununda yapılan eleştirileri hatırlattı. Erdöl, “Tütün kanununda da çok büyük farklılıklar olacağı sanıldı ama sonrasında büyük memnuniyet duyuldu.” ifadelerini kullandı.


“DÜNYAYI YENİDEN KEŞFETMEDİK”


Yasaklarla ilgili bazı abartmaların olduğunu anlatan Erdöl, “Biz dünyayı yeniden keşfetmedik. Tüm dünyada uygulanan bir çalışmayı kendi ülkemize uyguluyoruz. Zaten Türkiye gibi 24 saat istediğin yerden istediğin gibi alkol alabileceğiniz bir ülke yok.” diye konuştu.


“KUR’AN-I KERİM’İN TERBİYE EDEMEDİĞİNİ BİZ Mİ TERBİYE EDECEĞİZ”


Bir takım kişiler tarafından konunun başka taraflara çekildiğini anlatan Erdöl, “Kur’an-ı Kerim’in terbiye edemediğini bizim yazdığımız iki satırlık kanun mu terbiye edecek? Biz olayların böyle yanlış yere çekilmesini üzücü buluyoruz. Olayları böyle siyasi ve dini yöne çekmek milletimize çocuklarımıza yapılan büyük bir kötülüktür. Halkımıza sormak istiyorum, tütün reklamını yasakladık, vatandaş olarak bir zarar gördünüz mü? Yani tütün reklamı olmadı diye bir rahatsızlık yaşadınız mı? Aynen bunun gibi düşünmek lazım. Nasıl ki tütün reklamının yasaklanmasından zarar görmediyseniz bundan da zarar görmeyeceksiniz. E tabi kim zarar görebilir. Çoluk çocuğumuzun, gençliğimizin üzerinden kazanç elde etmek isteyen; onları bağımlı yapmak isteyen; bir ömür boyu onları sömürmek isteyenler zarar görebilir. Burada bir tarafta gençliği korumak isteyenler bir tarafta da gençlik üzerinden kazanmak isteyen var. Biz gençlerimizin yanındayız.” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ