Haber 16

Almanya’ya vize kalkacak mı?

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, öncelikle Türk işadamlarına vize muafiyeti getirilmesi konusunda elinden gelen çabayı sarf edeceğini söyledi.

Almanya’ya vize kalkacak mı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Ekim 2010
  • Almanya’ya vize kalkacak mı? için yorumlar kapalı
  • 255 KEZ OKUNDU

Alman Cumhurbaşkanı Wulff, “Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz ve bunları yerine getirmek istiyoruz’ diyorsunuz. Vize haksızlığı da bu sorumluluklardan biri mi ve bunun giderilmesi için de çalışacak mısınız?” şeklindeki soruya; “Evet çalışacağım” diye cevap verdi.

İşadamları için bu sorunu çözmenin daha kolay olacağını söyleyen Wulff, bundan sonra daha fazla Türkiye’nin yanında olacağını ifade etti.

5 günlük Türkiye ziyaretinin sonunda Türk ve Alman işadamlarının Almanya‘nın İstanbul Başkonsolosluğunda verdiği resepsiyona katılan Alman Cumhurbaşkanı, Cihan’a yaptığı açıklamada en fazla Türkiye’nin dinamizminden etkilendiğini belirtti.

İşadamlarına hitap eden Alman lider, “Türkiye’ye karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyorum ve bunları yerine getirmek istiyoruz. Burada geçirdiğim 5 unutulmaz gün, gösterilen büyük misafirperverlik beni ve eşimi çok etkiledi. Bundan sonra da Türkiye’nin yanında olacağım. Berlin‘de kapım size açık olacak.” diye konuştu.


İki dili ve kültürü çok iyi bilen milyonlarca insan olmasının büyük fırsat olduğunu söyleyen Wulff, şöyle konuştu: “O kadar anadili gibi Almanca konuşan insanla karşılaştım ki Türkçe bilmediğim için özür dilemek istedim. Almanya‘dan dönüş yapan Türkleri görünce de bu insanların bizim için kayıp olduğunu düşündüm ve üzüldüm. Onlara ancak ilişkileri geliştirme sözü verirseniz üzüntüm geçer dedim.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ