Haber 16

Altın ne zaman yükselecek?

Dün yüzde 9’u aşan kayıpla son 30 yılın en sert günlük düşüşünü yaşayan altın bugüne kısmen toparlanarak başladı. Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüş altın tasarrufçularını üzerken bir kesimi çok sevindiriyor; evlilik hazırlığı yapan damatları.

Altın ne zaman yükselecek?
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 16 Nisan 2013
  • Altın ne zaman yükselecek? için yorumlar kapalı
  • 384 KEZ OKUNDU

Güne dünün devamı şeklinde düşüşle başlayan ve 1.321 dolara kadar gerileyen altın, daha sonra gelen tepki alımlarıyla yüzde 2 yükselerek 1.380 dolara yaklaştı.


Son bir yıldır 1550-1750 dolar bandında hareket eden altının onsu dün, 1335 dolara kadar geriledi. Bir günde yüzde 9’dan fazla düşüşün kaydedildiği altın fiyatları günü 1347 dolardan kapattı.


Bugün yine güne düşüşle başlayan değerli metal 1.321 dolar seviyesini gördükten sonra yükselişe geçti. Altın sabah saatleri itibariyle düne göre yaklaşık yüzde 2 primle 1.375 dolardan el değiştiriyor.


Dün uluslararası piyasalara paralel davranan iç piyasada da 126 liraya kadar gerileyen çeyrek altının alış fiyatı bugün 131 liradan, altının gramı ise 78 liradan işlem görüyor.


ROGERS: ALMAK İÇİN HENÜZ ERKEN


Altının düzeltmeye ihtiyacı olduğunu düşünen emtia konusuda duayen yatırımcı Jim Rogers konuya ilişkin değerlendirmede, altın almak için daha erken olduğunu ve değerli metalin henüz yeteri kadar düşmediğini bu nedenle de altın alımı yapmadığını dile getirdi. Rogers daha da düşmesi halinde altın alımına geçeceğini belirtirken külçe altının önümüzdeki on yılda daha yükseğe tırmanacağı öngörüsünde bulundu.


İsviçre merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Bank Julius Baer’in yetkilisi Lee Boon Keng ise yaptığı değerlendirmede şaşkınlığını, ” Böylesine büyük satışı görmeyeli çok uzun zaman olmuştu. İnsanların en büyük endişesi altının 1.200 seviyesine gerilemesi” sözleriyle dile getirdi.


RBC Wealth Management Uzmanı George Gero da dün gerçekleşen altın satışının alışılmadık bir senaryo olduğunu belirtti. Gero” 40 yıllık deneyimimde böyle bir elden çıkarma görmedim” dedi ve ekledi “alıcılar acele etmesin bekleyip görsünler”


AYMES: 1.265 DOLARA KADAR GERİLEYECEK


Societe Generale teknik analisti Stephanie Aymes de düşüşün devam edeceği yönünde görüş bildirdi. Pazartesi günü Societe Generale tarafından yayınlanan raporda altının bir iki ay içerisinde 1.265 dolar seviyesine gerileyeceği bilgisi yer alıyor.


KUYUMCULARDA ÇEYREK ALTIN BİTTİ


Parası olan, borcunu kapatmak isteyen veya yatırım amaçlı altın almak isteyenler kuyumcularda yoğunluk oluşturdu. Adana’da özellikle çeyrek, yarım gibi lira talepleri karşılanamıyor. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altındaki rekor fiyat düşüşün kuyumcu esnafından yüzde 30-35 oranında talebi artırdığını söyledi. Bankada parası olup altın almak için bekleyenlerin böyle bir fırsatı değerlendirdiğine dikkat çeken Başman, kendilerinin bu kadar ani ve hızlı düşüş beklemediğini kaydetti. Başman, “Bu gelişmeleri fırsat bilen tüketici çeyrek, yarım, burma, yumurta baş gibi 22 ayar takılara talep arttı. Adana’da son iki gündür çeyrek ve yarım altın yok.” dedi.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ