Haber 16

Ameliyatsız Gözaltı Estetiği

Gözaltı morlukları kaderiniz değil, ışık dolgusu ile tedavisi mümkün. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk ışık dolgusu ile gözaltı morluğu tedavisini anlatıyor.

Ameliyatsız Gözaltı Estetiği
  • Sağlık / Son Dakika
  • 16 Haziran 2016
  • Ameliyatsız Gözaltı Estetiği için yorumlar kapalı
  • 484 KEZ OKUNDU

“Gözaltı morlukları ve torbaları her iki kişiden birinde görülen sık oldukça sık rastlanan estetik problemdir. Gözaltı morluklarının birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında kalıtımsal özellikler, alerjik reaksiyonlar, kronik sinüzit gibi burun akıntıları, hormonlar, yaşlanma, sigara ve alkol kullanımı gibi zararlı alışkanlıklar nedeni ile oluşabilir. Tüm bu nedenler göz çevresindeki cildin incelmesine, yağ ve kollajen dediğimiz maddenin azalarak cildin altındaki damarların daha görünür olmasına, gözaltlarında torbalanma ve çukurlaşmaya yol açar.”

Gözaltı morluklarında ışık dolgusu tedavisi

“Işık dolgusu ile gözaltı torbaları, çukurlar ve koyuluklar başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Işık dolgusunun diğer dolgu çeşitleri ile arasında farklar vardır. Göz çevresinin oldukça hassas olması nedeni ile yüzün ve vücudun diğer bölgelerinde kullanılan dolgu malzemelerinden daha farklı bir içeriğe sahiptir. Hyaluronik asit dolgusu, çeşitli vitamin, antioksidan ve mineral karışımından oluşan özel bir dolgu malzemesi kullanılır. Bu dolgu malzemesinin özelliği ise kolay yayılarak daha doğal bir görünüm kazanmasını sağlamasıdır.”

Işık dolgusu nasıl uygulanır?

“Göz çevresi hassas bir bölge olduğu için özel enjeksiyon aletleri ile uygulanır. Birkaç dakikalık ameliyatsız bir operasyon olan ışık dolgusu işlemi etkisini hemen gösterir. Tam olarak sonuçlarının ortaya çıkması ise birkaç günü bulur. Minimal dozlarda uygulanan özel dolgu malzemesi ve kullanılan özel enjeksiyonlar sayesinde yüzde herhangi bir belirti oluşmaz. Kişi uygulamanın hemen ardından gündelik hayatına rahatlıkla devam edebilir.”

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk “Kolay ve ağrısız bir işlem olan ışık dolgusu için genellikle tek seans yeterli olmaktadır. Dolgu enjeksiyonunun etkisi ortalama 1,5 yıl sürer. Bu sürenin sonucunda işlemin tekrarlanması gerekmektedir. Göz çevresinin hassasiyeti nedeni ile ışık dolgusu uzmanı ve sağlık merkezi seçiminizde çok dikkatli olmalısınız. Bu uygulamanın en önemli riski alanında uzman olmayan kişilerin seçilmesidir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ