Haber 16

Ankara, Aydın Menderes’i uğurladı!

Dün hayatını kaybeden Aydın Menderes için Ankara’da Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde çok sayıda siyasetçi hazır bulundu.

  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Aralık 2011
  • Ankara, Aydın Menderes’i uğurladı! için yorumlar kapalı
  • 210 KEZ OKUNDU

Aydın Menderes için Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazına; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile çok sayıda milletvekili, borokrat ve vatandaş katıldı.

GÖRMEZ: İKİ ŞEYİYLE HATIRLAYACAĞIZ

Cenaze namazından sonra kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Aydın Menderes’i iki şeyiyle hep hatırlayacaklarını belirterek şunları kaydetti: “Birincisi, milletrimiz için ortak değerlerimiz için kendini feda etmiş bir babanın oğlu olarak onu hep merhum babasıyla birlikte anacağız. İkincisi hiç bir zaman kaderine küsmemiş, milletine darılmamış, milletine hizmet etmek için yaşayan birisi olarak onu rahmetle yad edeceğiz.”

Aydın Menderes için yarın İstanbul’da Fatih Camii’nde de ceneza namazı kılınacak. Menderes’in naaşı babası Adnan Menderes’in gömülü olduğu anıt mezara defnedilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ