Haber 16

Ankara’dan Libya için uyarı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Libya’yla ilgili kararına ilişkin olarak…

Ankara’dan Libya için uyarı
  • Politika / Son Dakika
  • 18 Mart 2011
  • Ankara’dan Libya için uyarı için yorumlar kapalı
  • 281 KEZ OKUNDU

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL’DEN AÇIKLAMA


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Libya’yla ilgili kararına ilişkin olarak, ”Şimdi uluslararası meşruiyet sözkonusu, bu çerçevede hareket edilmesinin doğru olduğu kanaatindeyiz” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğunu belirterek, ”Türkiye’nin birden ‘nükleer enerjiden vazgeçiyorum’ demesi doğru değil” dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Libya’da kan dökülmemesini temenni ettiklerini de dile getirdi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Bugün Libya’nın derdi bizim derdimizdir. Libya’da devam eden çatışmaların derhal durmasını, masum insanlara karşı orantısız güç kullanımına derhal son verilmesini istiyoruz. Libya’da tarafların, ellerini vicdanına koyup tekrar ve tekrar düşünmesini istiyoruz” dedi.


DIŞİŞLERİ BAKANI AHMET DAVUTOĞLU’DAN AÇIKLAMA


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM’nin son kararının gerek Libya gerek bölge için hayırlı olmasını dileyerek, “Sivil katliamların, kayıpların bir an önce sona ermesi yönünde atılacak her adımı olumlu telakki ederiz” dedi.

Davutoğlu, yurt dışında görevli oldukları sırada şehit edilen Bakanlık mensupları ile diğer kamu görevlileri ve aile fertlerini anmak üzere, Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki Dışişleri Şehitliği’nde düzenlenen törene katıldı.


Törenin ardından basın mensuplarının soruları üzerine BM’nin Libya kararını değerlendiren Davutoğlu, “Sivil katliamların, kayıpların bir an önce sona ermesi yönünde atılacak her adımı olumlu telakki ederiz” dedi.


Bakan Davutoğlu, BM kararı sonrasında saldırıların durmasını ve acıların derinleşmesine ilişkin sonuçlarla karşı karşıya kalınmamasını umduğunu söyleyerek, bu kararın Libya’ya ve bölgeye hayırlı olmasını diledi, herkesi sorumlu davranmaya ve gerekli adımları atmaya davet etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ