Haber 16

Antalya’yı sel yıktı !

Antalya son yılların en büyük sel felaketini yaşıyor!

Antalya’yı sel yıktı !

Antalya son yılların en büyük sel felaketini yaşıyor!
Son 37 yılın yağış rekorunun kırıldığı Antalya’da, en büyük hasar Haskızılören köyünde yaşandı. 6 kişinin kayıp olduğu köyün bulunduğu alan dere yatağı haline geldi.


 


Türkiye’nin batısı dünden itibaren yoğun yağışın etkisi altına girdi. Muğla’da son 67 yılın, Antalya’da ise son 35 yılın yağış rekoru kırılırken, Manisa ve Denizli’den toplam 3 ölüm haberi geldi.


En büyük hasarı gören yer ise, Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Haskızılören köyü oldu. Sel sonrası 6 kişinin kayıp olduğu köyün bulunduğu alan dere yatağına dönüştü.


BÜYÜK KAYIP VAR


50’nin üzerinde vatandaş görevliler tarafından kurtarıldı, 6 kişi kayıp, 15-20 kadar hayvan telef oldu, 3 köprü ile 2 menfez yıkık, su basan ilköğretim okulunun duvarı yıkıldı ve eğitim yapılamayacak hale geldi; 20’nin üzerinde ev, sağlık ocağı ve muhtar köy konağının yerinde en ufak iz dahi kalmamış durumda…


400 hanenin bulunduğu ve yaklaşık 500 kişinin yaşadığı bölgede, dün gece 23.00 sularında başlayan ve birkaç saat etkili olan ve halen kesilmeyen yağışın faturası şimdilik bu.


KÖY DERE YATAĞI OLDU


Haskızılören köyündeki incelemelerinin ardından konuşan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kayıp kişilerin 81 yaşındaki Hulusi Kutlu, eşi Fatma Kutlu, kızı Ayşe Beşbaş, 78 yaşındaki Süleyman Çelik ile eşi Meryem Çelik ve Hasan Bulut olduğunu açıkladı.


“Köyün bulunduğu alan dere yatağı haline gelmiş durumda” diyen ve evlerin dere yatağından uzakta olduğunu vurgalayan Altıparmak, “Aksu’nun Günoluk, Alaylı ve Gökdere köyleri ile Solak mahallesinde de,ön tespitlere göre 45 bin dekar sera ve pamuk tarlası zarar görmüş durumda. Bu yaklaşık bin 200 çiftçi demektir” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ