Haber 16

Arınç BDP’ye çözüm önerisinde bulundu

BDP’liler, YSK’nın Hatip Dicle kararını “boykot” için TBMM’ye gitmeme kararı aldı… BDP’nin “sokağa inme” kararına…

Arınç BDP’ye çözüm önerisinde bulundu
  • Politika / Son Dakika
  • 24 Haziran 2011
  • Arınç BDP’ye çözüm önerisinde bulundu için yorumlar kapalı
  • 324 KEZ OKUNDU

BDP’liler, YSK’nın Hatip Dicle kararını “boykot” için TBMM’ye gitmeme kararı aldı… BDP’nin “sokağa inme” kararına tepki gösteren Bülent Arınç; “Çözümün adresi Meclis’tir… Gelsinler Meclis’e; haklı taleplerinde biz de kendilerine katkı sunarız” dedi.


BDP’nin desteklediği bağımsız milletvekilleri, YSK’nın Hatip Dicle kararını boykot için TBMM’ye gitmeme kararı aldı. BDP’ye siyasilerden tepki geldi.


BDP’LİLER MECLİS’E GİTMEYECEK


Hatip Dicle’nin vekilliğinin YSK tarafından düşürülmesi üzerine BDP’nin desteğiyle seçilen bağımsız milletvekillerinin Diyarbakır’daki olağanüstü toplantısından TBMM’ye gitmeme kararı çıktı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali ile Ahmet Türk, Altan Tan, Aysel Tuğluk, Sırrı Süreyya Önder ve Hasip Kaplan’ın da arasında bulunduğu, BDP’nin desteklediği 28 bağımsız milletvekili, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi kararını görüşmek üzere Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi’nde toplandı. Toplantının ardından BDP Diyarbakır milletvekili Şerafettin Elçi, bir açıklama yaptı. Elçi, “Somut bir adım atılıncaya kadar Meclis’e gitmeyeceğiz” dedi.


HUKUK İÇİNDE MÜCADELE EDİN


BDP’lilerin Meclis’e gitmeme kararına siyasilerden tepki geldi. Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, TBMM’de kaydını yaptırdıktan sonra yaptığı açıklamada, bağımsız adaylara, “Hukuk içinde mücadele edin” çağrısı yaptı. Arınç, şunları söyledi: “(Seni tanımıyorum, seninle mücadele edeceğim, sokaklar savaş alanına dönecek, dağa çıkacağız, vuracağız, kıracağız) söylemleri hiçbir siyasetçinin ağzına yakışmayan söylemlerdir. Bir insan şuna karar vermeli; ya siyaseti ya şiddeti tercih edeceğim. Siyaseti tercih etmişseniz şiddetten uzak kalacaksınız.”


GELİN PARLAMENTO ÇALIŞMALARINA KATKI SAĞLAYIN


Bağımsız milletvekillerine Meclis’e gelmeleri konusunda çağrıda bulunan Arınç, “Gelsinler parlamento çalışmalarına katılsınlar. Emin olun haklı ve doğru taleplerde biz de kendileriyle birlikte olacağız ve katkı sağlayacağız ama bu olayı bahane ederek Türkiye’yi gerginliklere sürüklemenin insan hayatına mal olacak cana, mala zarar verecek eylemleri tahrik etmenin herkes tarafından şiddetle kınanacağını inanıyorum. Arkadaşları sağduyuya davet ediyorum” dedi.


MİLLETVEKİLİ SOKAKTA DURMAZ


Arınç, “Bağımsız vekiller, Meclis’e gelmezlerse ne olur?” sorusuna ise şöyle cevap verdi: “Kendileri bilir. Parlamento burada ama isteriz ki bu arkadaşlarımız da parlamento çalışmalarına katkıda bulunsunlar. Milletvekili sokakta durmaz. Parlamentoda çalışmasını yapar. Onlar buraya gelemeyeceklerse kendilerini seçenle arasında sorun olacak demektir, içlerinde çok tecrübeli insanlar var, bu farkı mutlaka gözeteceklerdir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ