Haber 16

Arınç şüphelerinde haklı mı?

Tokat’ta ki saldırı Arınç’ın aklını karıştırdı. Saldırıyla ilgili öyle derin şüpheleri var ki Arınç bunları bir bir sıraladı.

Arınç şüphelerinde haklı mı?
  • Politika / Son Dakika
  • 09 Aralık 2009
  • Arınç şüphelerinde haklı mı? için yorumlar kapalı
  • 304 KEZ OKUNDU

Başbakan Vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tokat’taki terörist saldırının, PKK ya da o bölgede geçmişten beri faaliyet gösteren terörist bir örgüt tarafından yapılmış olabileceğini belirterek, “Kim yaparsa yapsın bu bir suikasttır. Faillerini yakalayıp, cezalarını vereceğiz” dedi.

Arınç, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek ile bazı İsveçli gazetecileri, Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti.

Konuk gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arınç, Expressen gazetesi Muhabiri Kassem Hamade’nin, Tokat’taki terörist saldırıyı anımsatarak, Türkiye’nin, İsveç’te bulunduğu belirtilen PKK terör örgütü üyelerinin iadesini isteyip istemediğini sorması üzerine, “Çok üzücü bir olay. Bu saldırıyı, hangi örgütün düzenlediği konusunda bilgiye henüz ulaşamadık. Failleri de henüz yakalanmadı. Olay araştırılıyor” dedi.

Arınç, “PKK olabileceği gibi o bölgede geçmişten beri faaliyet gösteren bir örgüt de olabilir. Kim yaparsa yapsın bu bir suikasttır. Faillerini yakalayıp, cezalarını vereceğiz. 6-7 aydır PKK terörü olmamıştı. Çatışmazlık vardı. Bu olayın yeri ve zamanlaması ilginç geldi. Araştırıyoruz” diye konuştu.

Bülent Arınç, “PKK terörist bir örgüttür, suç işlemektedir ve Türkiye’nin 30 yıldan beri süregelen bir sorunudur. PKK’yı, AB üyesi ülkeler de terörist örgüt olarak kabul etmiştir. Buna rağmen PKK’ya destek veren ülkeler vardır. En önemlisi Danimarka’dan Roj TV’nin yayın yapmasıdır. Yine Türkiye’de terör amaçlı suç işleyen kişiler Belçika’ya sığınmış ancak Belçika hak ettikleri cezaları vermemiştir. Diğer bazı ülkelerde de PKK’ya destek için kurulmuş dernek ve televizyonlar bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Arınç, bir başka soru üzerine, geçmişte bazı Avrupa ülkelerinin, PKK terör örgütünü “Kürt haklının özgürlük savaşçıları” olarak gördüğünü, Türkiye’nin, gerçeğin böyle olmadığını anlatması sonucu, AB ülkelerinin artık PKK’yı terör örgütü olarak kabul ettiğini söyledi.

PKK sempatizanlarının, AB ülkelerinin de huzurunu bozduğunu anımsatan Arınç, bu nedenle şu anda İsveç, Finlandiya ve diğer AB ülkelerinin, PKK terör örgütü konusunda Türkiye’ye “anlayış gösterdiğini” ve terör örgütüne “bilinçli olarak destek vermediklerini” belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ