Haber 16

Arınç’tan fire açıklaması

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ortaya atılan fire listesi iddialarını reddettiklerini söyledi.

Arınç’tan fire açıklaması
  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Mayıs 2010
  • Arınç’tan fire açıklaması için yorumlar kapalı
  • 290 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü Sergi Salonu’nda düzenlenen ”Kula Fuarı”na katıldı. Arınç, burada gazetecilerin, Anayasa değişikliği paketindeki siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin maddenin reddedilmesine ilişkin sorularını yanıtladı.


Maddenin TBMM Genel Kurulu’nda 330’un altında oy alarak düşmesinden veya reddedilmiş olmasından üzgün olduğunu ifade eden Arınç, şöyle konuştu:


”Bu, çok önemli bir maddeydi. Türkiye’de siyasi partiler rejiminin daha güçlenmesi açısından, siyasi partilerin gelişigüzel kapatılmaması, siyasette vazgeçilmez demokratik unsur olan partilerin daha güçlü bir yapıya kavuşması açısından düzenleme yapılacaktı ama belki bazı sebeplerle bu madde, diğerlerinden farklı olarak yeterli oyu almadı.


Buna, Anayasa değişikliğinde bir yol kazası olarak bakıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Bütün paket oylanıp tamamlanıncaya kadar bütün milletvekili arkadaşlarımızla ve parlamento çatısı altında bulundurduğu bütün milletvekilleriyle oylamalara devam edeceğiz.”


Arınç, arkadaşlarına güvendiklerini belirterek hiçbir arkadaşlarının arkasına nöbetçi koymayacaklarını ifade etti. Barış ve Demokrasi Partisi(BDP)’nin tutumunu da eleştiren Arınç, BDP’nin talimatlara göre hareket ettiğini ileri sürerek halkın dışında talimat aldığını savundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ