Haber 16

Aşırı sıcaklar geri döndü!

Yapılan son değerlendirmelere göre; sıcaklıklar, kuzeydoğu kesimlerindede 2 ila 4 derece artacak, iç bölgelerde 6 ila 8, diğer yerlerde 3 ila 5 derece mevsim normallerinin üzerinde olacak. Marmara’da sağanak yağış görülebilir.

Aşırı sıcaklar geri döndü!
  • İslam / Son Dakika
  • 29 Ağustos 2010
  • Aşırı sıcaklar geri döndü! için yorumlar kapalı
  • 349 KEZ OKUNDU

Bunaltıcı sıcaklar hafta ortasına kadar etkisini sürdürürken, çarşamba günü batı bölgeleri yağmurla serinleyecek. Sıcaklık da düşecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bugün tüm Türkiye’de hava açık olurken, iç, doğu ve güneyde sıcak hava bunaltacak. Yarın Marmara ve Karadeniz kıyaları yağmurla serinlerken, sıcaklıklarda bir iki derecelik düşüş bekleniyor.


Salı günü sıcak hava tekrar etkisini gösterirken, çarşamba günü özellikle batı bölgelerde sıcaklıkta hissedilir düşüşecek. Çarşamba günü Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun batısında sağanak yağış olacağı da tahmin ediliyor. Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu’nun batı ve kuzeyi ile Batı AKdeniz yağışlı olacak.


BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, gece saatlerinde İstanbul, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.


Sıcaklıklar, kuzeydoğu kesimlerindede 2 ila 4 derece artacak, iç bölgelerde 6 ila 8, diğer yerlerde 3 ila 5 derece mevsim normallerinin üzerinde olacak.


Rüzgar güney ve batı, zamanla yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve batı, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, zamanla Marmara’da yer yer kuvvetli olarak esecek.


-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-


Hava sıcaklığının mevsim normallerinin iç bölgelerde 6 ila 8, diğer yerlerde 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:


İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinde kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 30


ANKARA: Az bulutlu ve açık 36


İZMİR: Az bulutlu ve açık 33


ANTALYA: Az bulutlu ve açık 33


SAMSUN: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35


ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 30


DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 39


-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:


MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, gece saatlerinde İstanbul, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar zamanla kuzeydoğudan (Poyraz) yer yer kuvvetli olarak esecek.


EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.


AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz’in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.


İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.


BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kıyıları ile Doğu Karadeniz’in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.


DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu geçecek.


GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ