Haber 16

Asker kandil’i tekrar vurdu

Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava oeperasyonlarına yeniden başlanırken, F 16’lar, Kandil…

Asker kandil’i tekrar vurdu
  • Gündem / Son Dakika
  • 14 Kasım 2011
  • Asker kandil’i tekrar vurdu için yorumlar kapalı
  • 217 KEZ OKUNDU

Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava oeperasyonlarına yeniden başlanırken, F 16’lar, Kandil bölgesini dün iki vurdu. Kandil girişinde bulunan PKK’nın Kortek bölgesindeki ileri karakol ve kontrol noktası vuruldu.


Kuzey Irak’taki Kürt internet sitelerinin haberine göre, örgütün ana eğitim kamplarından olan ve yönetici kadronun faaliyet gösterdiği Kandil bölgesindeki PKK hedeflerine dün iki büyük saldırı gerçekleştirildi.


Bölgede önce keşif uçuşları yapıldıktan sonra bombalama başladı. Harekata katılan uçaklar sabah saatlerinde Kandil’in çevresindeki mevzileri yoğun bombardıman altında tuttu. Bombalanan noktalar arasında Kandil’e açılan ileri karakolllardan olan Kortek kontrol noktası da yer aldı. Karayolu üzerinde bulunan PKK’nın kontrol noktasına çok sayıda bomba bırakıldı.


Sabah saatlerindeki hava saldırısı yaklaşık iki saat sürdü. İkinci bombalama dün saat 14.00’te gerçekleştirildi. İkinci saldırıda ise geniş alanlar bombalandı. Hava harekatı akşam saatlerine kadar belirli aralıklarla devam etti.


OPERASYONLAR YURT İÇİNDE DE TAM GAZ SÜRÜYOR


Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak Köyü kırsal kesiminde güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonlarda PKK’ya ait 12 sığınak ile 10 mevzi ortaya çıkarılarak imha edildi.


Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik güçleri tarafından Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak Köyü kırsal alanında devam ettirilen operasyonlarda, terör örgütü PKK’ya ait, arazide gizlenmiş vaziyette 12 sığınak ile 10 mevzinin ortaya çıkarıldı.


Açıklamada, sığınaklarda yapılan aramalarda bölücü terör örgütüne ait patlayıcı madde yapımında kullanılan 200 kilogram amonyum nitrat, 3 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 60 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 kameralı dijital fotoğraf makinesi, 1 diz üstü bilgisayar, 1 uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneği ve bol miktarda yiyecek, giyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.


Valilik, Başsavcılığı’nın talimatı ile Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, kameralı dijital fotoğraf makinesi ve diz üstü bilgisayar muhafaza altına alındığını, diğer malzemelerin ise olay yerinde imha edildiğini, mevziler ile sığınaklar tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiğini söyledi.


KİLİS’TE 5 PKK’LI KISKIVRAK YAKALANDI


Kilis’in Elbeyli ilçesi sınırında dün gece saat 23.00 sıralarında Suriye’den yurda kaçak yollarla girmeye çalışan kişiler, gece görüş sistemi ile fark edildi.


Terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtilen 2’si kadın 8 teröristten 5’i güvenlik güçleri tarafından yakalanırken, 3’ü Suriye tarafına geri kaçtı.


3 TÜRK YARDIM ETTİ


Teröristlerin sınırdan geçişine yardım ettikleri öne sürülen 3 Türk vatandaşı da gözaltına alındı. 2’sinin Diyarbakır nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen gözaltındaki 8 kişi, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ