Haber 16

Askeri 3.kattan aşağı attılar

Kışlada ‘ağaçtan düştü’ denilen askerin yüzbaşı tarafından revirde dövülüp camdan aşağı atıldığı iddia edildi…

Askeri 3.kattan aşağı attılar
  • Gündem / Son Dakika
  • 06 Nisan 2011
  • Askeri 3.kattan aşağı attılar için yorumlar kapalı
  • 241 KEZ OKUNDU

Kışlada ‘ağaçtan düştü’ denilen askerin yüzbaşı tarafından revirde dövülüp camdan aşağı atıldığı iddia edildi.


Kışlada askere kötü muamele ve dayak iddialarına bir yenisi daha eklendi. Taraf gazetesinden Adem Tayan imzalı haberde acılı babanın iddiaları yer buldu.


Van’ın Erciş ilçesinde askerlik yapan Yakup Yorgun’un ailesine “Oğlunuz ağaçtan düştü. Ayaklarında kırık var sadece” bilgisi verildi. Ancak hastaneye giden aile çok farklı bilgilere ulaştı. Baba Ahmet Yorgun, oğlunun ağaçtan düşme değil dövülerek komaya sokulduğu iddiasıyla Van Askeri Mahkemesi’ne başvurdu.


Hastaneye gittiğinde oğlunun yoğun bakımda tutulduğunu gören Ahmet Yorgun, doktorlardan “Beyninde ödem oluşmuş” bilgisini aldığını söyledikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:


UZMAN ÇAVUŞ BABASINI ARADI


“Hastanede oğlumun yanındayken 05…. numaralı telefonu arayan ve kendisini ‘Uzman Çavuş Fatih’ olarak tanıtan kişi oğlumu bir yüzbaşı ile iki askerin dövüp üçüncü katın camından attığını söyledi. Bu arada kendisine gelen çocuğum da bana aynı yüzbaşının ismini verip ‘Beni dövdü, camdan attı’ dedi. Sonra oğlumun hastanelik edildiği gün bir uzman çavuşla kavga ettiğini, revire götürüldüğünü öğrendim. Revirde o yüzbaşı ve yanında bulunan iki askeri personel oğlumu dövüp üçüncü katın camından atmışlar.”


AYILAN ASKER DE YOĞUN BAKIMDA KONUŞTU


Baba Yorgun daha sonra avukatı Zeki Yüksel aracılığıyla Van Askeri Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Avukat Yüksel, “İki gün önce hastanede Yakup Yorgun’la konuştum bende. Bana kendisini 3. kattan atanın Yüzbaşı O.S olduğunu söyledi” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ