Haber 16

Askeri jetler sivilleri vurdu iddiası!

Askeri jetlerin Şırnak’ın Uludere ilçesinde kaçakçılık yapan köylüleri bombaladığı ve 40 sivilin öldüğü iddia edilirken, BDP’li Hasip Kaplan ile yazar Emre Uslu da bilgileri doğruladı

Askeri jetler sivilleri vurdu iddiası!
  • Gündem / Son Dakika
  • 29 Aralık 2011
  • Askeri jetler sivilleri vurdu iddiası! için yorumlar kapalı
  • 228 KEZ OKUNDU

BDP’lilerin iddialarına göre, savaş uçakları Şırnak’ın Uludere ilçesinde bağlı Ortasu köyündeki sivilleri bombaladı.

Konuyla ilgili olaraj resmi kaynaklardan herhangi bir açıklama yapılmadı. “Resmi kaynaklara en yakın” bilgi ise Taraf yazarı Emre Uslu’dan geldi. Uslu, Twitter’da saldırıda 40’a yakın kişinin öldüğü ve 25-30 da yaralı olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını açıkladı.

Emre Uslu, ölenlerin kaçakçı olduğunu belirtirken, “Ölenlerin bir kismi basinc nedeniyle ic kanamadan olmus. En azindan hastanedeki cesetlerde bunlar goruluyor.” bilgisini de paylaştı.

19 KİŞİNİN KİMLİĞİ

PKK yanlılığıyla tanınan Fırat Haber Ajansı’na dayandırılan bilgilere göre ise Uludere’de 35 sivil öldü ve bunlardan 19’unun kimlikleri belirlendi: “Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Şervan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü”

KATIRLARDAKİ YAKIT TUTUŞTU

Bombardıman sırasında katırlardaki yakıt bidonlarının alev aldığı, cesetlerin çoğunun bu nedenle yandığı, bazılarının da sığındıkları kayanın bombadan yıkılınca altında kalıp öldüğü ileri sürüldü.Yetkililer olayın Irak topraklarında meydana geldiğini ve soruşturmanın sürdüğünü belirterek daha sonra resmi açıklama yapılacağını söyledi.Şırnak Valisi Vahdettin Özkan olayda 20’den fazla kişinin öldüğünü söyledi

KAPLAN SALDIRIYI DOĞRULADI

BDP Milletvekili Haspi Kaplan sosyal paylaşım sitesi twitter’da saldırıyı doğrulayarak “Şırnak Uludere Gülsuyu(Bejehi)/Ortasu(Robaski) köyleri, sınırda uçakların kaçakçılıkları bombalaması sonucu çok sayıda sivil öldürüldü.” dedi.

Yetkililere ulaşamadığını da belirten Kaplan saldırıyı haber yapmayan medyaya da tepki gösterdi.

Kaplan şu bilgileri paylaştı:

– Şırnak/Uludere’de yaşananlar anlatılanlar dehşet verici, köylüler askerin grupların önünü kestiğini uçakların bombaladığını söylüyor.

– cnn, ntv, habertürk, yandaş candaş medya haber kanalları 4 saat oldu otuz yurttaşımız Şırnak’ta F-16 bombalarıyla can verdi, haber değeri yokmu?

– sivil, silahsız, masum yurttaşlarını hiçbir devlet kaçakçılık yaptı diye bombalayarak öldüremez, hala açıklama yapmayan yetkililer nerede.

BÖLGEDEKİ GAZETECİLER SESSİZ

Öte yandan olayla ilgili olarak hiç bir resmi kurumdan doğrulama gelmezken bölgede görev yapan gazetecilerin bilgi geçmemesi de dikkat çekti.

Şırnak’a getirilen 3 cenaze Malatya’ya gönderildi

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyündeki olayda hayatını kaybedenlerden 3’ünün cenazesi Şırnak Devlet Hastanesi’ne getirildi. Cenazeler savcının talimatı üzerine, Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Köylüler, ölen kişilerin, geçimlerini kaçak akaryakıttan sağlayan kişiler olduğunu ileri sürüyor.

MEDYADA İLK HABER7 DUYURDU

Konuyla ilgili gelişmeleri gece boyunca takip eden Haber 7, TSK ve resmi kurumlardan herhangi bir açıklama yapılmayınca saat 06.15 itibariyle, haberi eldeki bilgilerle kamuoyuna duyurmaya karar verdi.

Haber7’nin haberinin ardından sosyal medya siteleri hareketlenirken ajanslardan ilk bilgiyi geçen Cihan oldu. Cihan Haber Ajansı olayla ilgili ilk haberini 08.16’da abonelerine duyurdu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ