Haber 16

Ateşkes için İran’a gitmişti ama…!

Taraf gazetesi Yayın Koordinatörü Yıldıray Oğur, bugün köşesinde hafta sonunda yakalandı, yakalanmadı….

Ateşkes için İran’a gitmişti ama…!
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Ağustos 2011
  • Ateşkes için İran’a gitmişti ama…! için yorumlar kapalı
  • 217 KEZ OKUNDU

Taraf gazetesi Yayın Koordinatörü Yıldıray Oğur, bugün köşesinde hafta sonunda yakalandı, yakalanmadı tartışması ile gündemi meşgul eden Murat Karayılan hakkında tartışma yaratacak bir iddiaya yer verdi.


Oğur’un iddiasına göre Karayılan şuan İran’da gözaltında. İddiların temelinde ise Türkiye, İran ve PKK’nın Karayılan’la ilgili net bir yalanlamada bulunmamış olması.


“Karayılan Hikâyesi” diye yalanlandığı söylenen yakalanma hakkında şu âna kadar ne İran ne de Türkiye resmî bir açıklama yapmış değil. Hâlâ net açıklamalar değil, “Bakana sordum bilgisi yokmuş” düzeyinde açıklamalar var elimizde…” diyen Oğur, köşesine şöyle devam etti:


cÖnceki gün Roj Tv’nin gün boyu “Karayılan’ın yakalanmadı, işte delili” iddiasıyla duyurduğu röportaj 15 Ağustos kutlamaları için önceden çekilmiş, yakalanma haberlerinden tek satır bahsedilmeyen ve herhalde bunu kimsenin anlamaması için de Kürtçe bir röportajdı.


Karayılan şu âna kadar görüntüsü, fotoğrafı, sesiyle henüz “Yakalanmadım” demedi.


ATEŞKESİ GÖRÜŞMEK İÇİN İRAN’A GİTTİ


Bir iddiaya göre Karayılan, ateşkesi görüşmek üzere gittiği bir yerde İranlı yetkililer tarafından gözaltına alındı ve pazarlıklar çerçevesinde gözaltında tutulmakta.


Pazarlıklara göre, Karayılan’ın ya da Türkiye’nin İran’ın taleplerine verecekleri cevaplara göre yakalanacak ya da yakalanmayacak.


KÖŞEYE SIKIŞTI


Karayılan yakalanmadıysa bile Kandil’i gören tepelere yerleşen İran tarafından köşeye sıkıştırılmış durumda.


Başbakan’ın Kandil’de devrimci halk savaşının önündeki engel olan, Öcalan’ın dağdaki sesi Karayılan’ı rehin alan İran’ın istihbarat oyunlarına ve savaşı yükseltecek yeni PKK’ya rest çekmek için de bu açıklamayı yapmış olması muhtemel.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ