Haber 16

Avcı’dan sahte kimlikler ve pasaportlar çıktı

Avcı’nın evindeki aramada, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan nüfus cüzdanı, pasaport gibi belgeler polisleri şaşırttı.

Avcı’dan sahte kimlikler ve pasaportlar çıktı
  • Gündem / Son Dakika
  • 30 Eylül 2010
  • Avcı’dan sahte kimlikler ve pasaportlar çıktı için yorumlar kapalı
  • 282 KEZ OKUNDU


Avcı’nın evindeki aramada, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan Süleyman G. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Sabit K. adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve pasaport bulundu. Avcı’nın sahte belgeleri ne zaman ve neden hazırladığı ya da hazırlattığı araştırılıyor.

Akşam gazetesinin haberine göre, Devrimci Karargah örgütüne yardım ve yataklık yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın evinde yapılan aramada bazı sahte kimlik belgeleri bulundu.

 Üzerinde Avcı’nın fotoğrafı bulunan Süleyman G ismine düzenlenmiş nüfus cüzdanı, Sabit K. ismine düzenlenmiş sürücü belgesi ve yine aynı isme düzenlenmiş pasaport ile Mahmood Aselenga A. ismine düzenlenmiş pasaport  polisleri şaşırttı. Avcı’nın makam odası ve evinde yapılan aramalarda ayrıca 5 cep telefonu ve bunlara ait sim kartları, 3 adet USB bellek, 70’e yakın CD, 4 ajandı, 4 adet de not defterine el konuldu. Yapılan operasyonda ele geçirilen malzemeler incelemeye alındı. Sahte ehliyet, pasaport ve kimliklerin ne amaçla hazırlandığı ve ismi yazılı olan kişilerin kim olduğu araştırılıyor.

Bu arada Hanefi Avcı’nın evinde ve makam odasındaki aramaların krize neden olduğu ortaya çıktı. Soruşturma savcısı aramaları İstanbul veya Eskişehir’den polislerin yapmasını istemedi. Bu yüzden Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’ndan bir ekip oluşturularak Eskişehir’e gönderildi ve aramaları bu ekip gerçekleştirdi.


YANIT BEKLEYEN SORULAR

Hanefi Avcı gibi iyi bir istihbaratçı ve bir emniyetçinin evinde sahte kimlikler bulunması kafaları karıştırdı. Gözaltına alınacağını tahmin eden bir polis müdürünün evinde aleyhine olabilecek belgeleri neden bulundurduğu merak konusu.

İşte merak edilen cevap bekleyen sorular?

1
Gözaltına alınabileceğini tahmin eden bir emniyet müdürü aleyhine delil olabilecek sahte kimlikleri evinde neden bulunduruyor? Sahte kimlikleri kendi hazırlattıysa neden?

2 Avukat ve tahliye başvurusu yapılmasını istemedi. Neden tutuklu kalmak istiyor?

3 Savcı ifade vermek istemeyen Avcı için soruları birkaç gün önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Pazartesi günü Ankara Adliyesi’ne gidip soruları cevaplasaydı belki tutuklanmayacaktı. Neden gününde adliyeye gitmedi? Neden bile bile gözaltı  kararını bekledi?

4 Bir dönem işkence yaptığı iddia edilen Necdet K. ile şimdi yakın arkadaş olan Hanefi Avcı’ya örgüt tuzak mı kurdu? Evinde kalacak kadar Avcı’ya yakın olan K. intikam mı aldı?


3 CEZAEVİ DEĞİŞTİRDİ

Hanefİ Avcı tutuklandıktan sonra 3. cezaevi değişikliğini yaptı. Önce Paşakapısı Cezaevi’ne götürülen Hanefi Avcı burada kalmayı kabul etmeyince Metris Cezaevi’ne götürüldü. Dün de Silivri Cezaevi’ne nakledildi. Avcı’nın neden Metris’ten Silivri’ye nakledildiği konusu netlik kazanmadı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ