Haber 16

Aydın Doğan yönetim kurulunu bıraktı

Aydın Doğan yönetim kurulunu bıraktı. Aile bireyleri de 6 ay içerisinde şirket icrasından çekilecek.

Aydın Doğan yönetim kurulunu bıraktı
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 30 Aralık 2009
  • Aydın Doğan yönetim kurulunu bıraktı için yorumlar kapalı
  • 326 KEZ OKUNDU

Doğan Grubu’nda Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’le başlayan büyük değişim sürüyor. Bugün Aydın Doğan, Doğan Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı. Aydın Doğan’ın yerine kızı Arzuhan Yalçındağ atandı.

Aydın Doğan’ın istifasının hemen ardından yapılan açıklamada ise aile bireylerinin 6 ay içerisinde şirket içrasından çekileceği açıklandı.


İşte değişimle iglili borsaya yapılan açıklama.


 Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş Yönetim Kurulu, istikrar içinde büyümek, mevcut iktisadi gücü ve konumunu korumak/geliştirmek, ülke sınırları dışına taşan yatırım faaliyetlerinde güçlü yabancı ortaklıklar tesis etmek amacıyla yeni bir yapılanmaya gitme kararı almıştır.
Kurumsal yapının güçlendirilmesi, holding ve iştirak yönetimlerinin etkinleştirilmesi, konsolide karlılığın ve performansın arttırılması amacını güden yeni yapı şu temel değişim unsurlarını içerecektir:
1.      Doğan Holding ve Doğan Yayın Holding’in yönetim yapıları sadeleştirilerek -mevzuat ile zorunlu kılınan durumlar hariç- iki holding ortak bir  profesyonel ekip tarafından yönetilecektir.
2.      İştiraklerimiz faaliyet alanları itibariyle Holdinge raporlayacaklardır.
3.     Aile bireyleri, Doğan Grubu şirketleri bünyesinde yürüttükleri icrai faaliyetleri önümüzdeki altı ay içinde profesyonel CEO’lara devrederek aynı şirketlerin yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacaklardır. Ayrıca, yeni yapıda, yukarıdaki icrai olmayan görevlerine ilave olarak, Holding Yönetim Kurulu’nda yer alarak, birlikte, tüm grubun stratejik gelişmesinden, gelecek tasarımından ve konsolide performansından sorumlu olacaklardır.
4.      Yeni dönemde, Doğan Şirketler Grubu Holding’in ve Doğan Yayın Holding’in Onursal Başkanlığını Aydın Doğan, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Arzuhan Doğan Yalçındağ üstlenecektir.
Yeniden yapılanmanın, Holding ve İştirak genel kurullarının ardından 2010 yılının ilk altı ayı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ