Haber 16

Ayhan Çarkın İstanbul’da yer tespiti yapacak

Emniyet yetkilileri tarafından uçaktan alınan Çarkın, Atatürk Havalimanı Emniyet müdürlüğü’nde kendisini…

Ayhan Çarkın İstanbul’da yer tespiti yapacak
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Aralık 2011
  • Ayhan Çarkın İstanbul’da yer tespiti yapacak için yorumlar kapalı
  • 221 KEZ OKUNDU

Son dönemin en çok konuşulan ismi Eski Özel Hareketçı Polis Ayhan Çarkın, faili meçhul kurbanları Tarık Ümit ve Behçet Cantürk’ün öldürüldüğü yerleri bugün yetkililere gösterecek.



Ankara bulunan Çarkın, yer gösterme işleminin gerçekleşmesi için bu sabah saat 05.25 sıralarında iki polis eşliğinde THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a getirildi.


Emniyet yetkilileri tarafından uçaktan alınan Çarkın, Atatürk Havalimanı Emniyet müdürlüğü’nde kendisini bekleyen polislere teslim edildi.


SİLİVRİ İDDİASI


Bu arada Çarkın’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ek ifadesinde “Tarık Ümit’i Silivri’de bir köy yolu vardı. Oraya doğru götürdük. Köy yolu üzerinde bir çukur vardı. O çukura atıp üstünü çalılıklarla kapattık” dediği ileri sürüldü.


SUSURLUK’A İLK KAZMA


Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hâkimliği, bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Ayhan Çarkın’a, yer gösterme işlemi yaptırılması talebini dün kabul etmişti.


Mahkemenin kararı üzerine Sincan F Tipi Cezaevi’nden polis eşliğinde İstanbul’a gönderilen Çarkın, savcı gözetiminde üniversite öğrencisi Ayhan Efeoğlu, MİT muhbiri Tarık Ümit’in gömüldüğü yeri, öldürülen işadamı Behçet Cantürk’ün de cesedinin bulunduğu yeri gösterecek.


BAŞVURUYU ÇARKIN YAPMIŞTI


Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, önceki gün ek ifadesine başvurduğu Çarkın’ın beyanları doğrultusunda, “yer gösterme işlemi yaptırma” izni için mahkemeye başvurmuştu. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hâkimliği, bu karara olumlu yanıt verdi. Kararda, başvuruda, “Çarkın’ın, 2 Mart 1995’te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit’in öldürüldüğü ve yerini gösterebileceği, yine Behçet Cantürk’ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden alınıp, Sapanca’da nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapabileceğini bildirdiğinin” yer aldığı ifade edildi. Kararda, başvurunun 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun, “kapalı ceza infaz kurumu dışına çıkma iznini” düzenleyen 92/2. maddesindeki şartlara uygun olduğu kaydedilerek, kabulüne karar verildiği belirtildi.


ÖNCE TEKİRDAĞ, SONRA YALOVA VE SAPANCA


Mahkeme Çarkın’ın yer gösterme işlemini gerçekleştirmeden öncesinde ve sonrasında sağlık kontrolünden geçirilmesi şartını da getirdi. Karar üzerine İstanbul’a getirilen Çarkın, faili meçhul soruşturmasını yürüten savcılar Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür, adli tıp kurumu uzmanları, avukatı Gülay Koçyiğit ve kolluk kuvvetleriyle birlikte Ayhan Efeoğlu, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk’ün infaz edilip, gömüldükleri yerleri gösterecek.


DOMUZ BAĞI İDDİASI


Çarkın, daha önce verdiği ifadede Efeoğlu’nu Tekirdağ yakınlarında ormanlık bir araziye gömdüklerini belirterek, “Cumartesi Anneleri 16 yıl önce kaybolan çocuklarını arıyor. Ölüsünü veya dirisini görmek istiyorlar. Bunlardan Ayhan Efeoğlu’nu bizzat ellerimle gömdüm. Bana şu bombayı imha et diye paket verdiler. Götürdüm içerisinden insan çıktı. Bu şahsın Ayhan Efeoğlu olduğunu öğrendim. Domuzbağı ile bağlanmış bir vaziyetteydi. Onun cesedinin bulunduğu yeri de gösterebilirim” demişti. “MİTçi Tarık Ümit infaz edildikten sonra kıyafetleriyle bir çukura attık” diyen Çarkın, Yalova’da olduğu tahmin edilen yerin krokisini daha önce İstanbul savcısına verdiğini belirtmişti. Çarkın, ayrıca şoförü Recep Kuzucu ile birlikte öldürülen işadamı Behçet Cantürk’ün sorgulandığı ve cesedinin atıldığı Sapanca’da da keşif yapacak.


PEKİ YA CESET BULUNAMAZSA?


Yapılacak kazılarda cesetlere ait kemik parçaları bulunursa DNA için Adli Tıp’a gönderilecek. Eğer cesete ait kalıntılar bulunmaz ise söz konusu yerde daha önce bir kazı yapılıp yapılmadığı, cesedin çıkarılıp çıkarılmadığı araştırılacak.


Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan yedi eski özel timcinin Ankara Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliye edilmesine savcı Hakan Yüksel’in yaptığı 10 sayfalık itirazın görüşülmesi ertelendi. Mahkeme, “somut delil yok” denilerek tahliye edilen özel harekatçıların yeniden tutuklanıp, tutuklanmayacağı hususunda Ayhan Çarkın’ın yer gösterme işleminin tamamlanmasını bekleyecek.


SONUÇ BEKLENECEK


Taraf ‘ın haberine göre, mahkemeye heyeti, faili meçhul soruşturmasını yürüten Savcı Hakan Yüksel’in itirazını değerlendirmek üzere dün toplandı. Heyet üyeleri itirazı değerlendirmek için süre kısıtlaması bulunmadığı için dosyadaki veriler dışında Çarkın’ın yer gösterme işleminden alınacak sonucun beklenmesine karar verdi. Ayhan Çarkın’ın itiraflarının ardından ağustos ayında tutuklanan özel harekâtçılar Ayhan Akça, Ayhan Özkan, Enver Ulu, Uğur Şahin, Seyfettin Lap ve müdürleri İbrahim Şahin ile Ahmet Demirel, Ankara Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 13 aralıkta serbest bırakılmış, savcılık tahliye kararına 14 aralıkta itiraz etmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ