Haber 16

Aziz Yıldırım tahliye edilecek mi?

Şike davası kapsamında tutuklu yargılanan isimlerin savunması bugün sona erecek.

Aziz Yıldırım tahliye edilecek mi?
  • Son Dakika / Spor
  • 24 Şubat 2012
  • Aziz Yıldırım tahliye edilecek mi? için yorumlar kapalı
  • 291 KEZ OKUNDU

“Futbolda şike” iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu 23’ü tutuklu 93 sanık için açılan davanın 8. duruşması bugün gerçekleşiyor.


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan’ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada, 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu.


Perşembe günkü duruşmada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra asbaşkanlardan İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu, Altyapı Sorumlusu Cemil Turan, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün emekli masörlerinden Mehmet Yenice ve avukatları savunmalarını yapmıştı.


Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen duruşmada, tutuklu sanıkların savunmalarını bugün bitmesi ardından ise sanık ve avukatların taleplerinin alınması bekleniyor.

– 15:10 Ali Kıratlı’nın savunması tamamlandı ve duruşmaya ara verildi.


-14:46 Ali Kıratlı: “Ben Fenerbahçe Kulübü’nde gözüküyorum ama dernekteyim… Araştırsa bulur, araştırmıyor ki… Ben Bülent’in (Uygun) peşinden Shakhtar’a, Anderlecht’e gittim, Eskişehir’e mi gitmeyeceğim?..”


“TOTEM OLSUN DİYE PAZARTESİ BERBERE GİDERİM”
-14:40 “İlhan Ekşioğlu sosyal hayatı birlikte yaşadığım biri… Totem olsun diye her pazartesi berbere giderim… Ben paraları aldım… Hiçbir yerde inkar etmedim… Alıp bankaya yatırıyorum. Transfer paraları bunlar… Olgun’la mücadelemiz aynı derken sportif anlamda söyledim…”


-14:10 Ali Kıratlı: “Bana itirafçı olmam teklif edildi, ‘Ben sadece doğruları itiraf ederim’ dedim.”


-13:50 Duruşma şu anda Ali Kıratlı’nın savunmasıyla devam ediyor.


-13:30 Duruşma devam ediyor.


-12:40 Duruşmaya 13.30’a kadar ara verildi.


“F.BAHÇE GOL ATIYOR SEVİNEMİYORUM, SİVAS ATIYOR SEVİNEMİYORUM”
– Mehmet Ekinci’nin “Abdullah Başak sizi arıyor, kadro veriyorsunuz. O da ‘Mehmet Yıldız yok, ne güzel işte’ diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?” sorusuna Çelebi, “Kadroları verdiğim telefon konuşmasını dinleyin, o zaman başka anlam, yazıya dökünce başka anlam çıkar” diyerek cevap verdi.


– Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin “F.Bahçe kongre üyesi ve Sivasspor yöneticisisiniz. Son maçta kimin kazanmasını istediniz?” sorusuna Çelebi, “Ne yapacağımı şaşırdım. Fenerbahçe gol atıyor sevinemiyorum. Sivasspor gol atıyor sevinemiyorum. En sonunda eve gittim” şeklinde cevap verdi.


– Aziz Yıldırım’a saygı duyarım ama bana emir vermesini gerektirecek bir konumda değiliz ki.


– Bana söylendiği saniyede Mecnun Başkan’a bu teşvik girişiminden bahsettim. Çünkü böyle şeylere karşıdır. Sivas’a gittiğimde bu konuda sohbet ettim. Mehmet Yıldız’a bir şey teklif etsem, yarın öbür gün bunu yapmasını nasıl engellerim?”


– Sivasspor’un yöneticisiyim. Zaten Sivas’a gideceğim. Gitmişken Trabzonspor’un teşvik girişimi var mı, bakmak için 2 gün öncesi gittim. Mecnun Başkan’la da Sivas’ta ‘Bu teşvik girişimleri Trabzon tarafından var mı?’ diye konuştum.


“TRABZONSPOR’UN TEŞVİK VEREBİLECEĞİNİ DUYDUM”
– Tapelerde Bülent İşcan’la Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili konuşmalarımız var. Trabzonspor’un teşvik verebileceğini duydum. ‘Önceden git konuya hakim ol. Buna izin verirsek, Aziz Başkan bizi affetmez’ dedi.


– Başka bir kişiye söylediğim ‘200 bin TL’yi Mehmet Yıldız’a yoruyorlar. Neye dayanarak, ne tape var, ne bir şey? Nasıl olmuş, bu nasıl?


– Sivas’a düğüne gittim ve Mehmet Yıldız telefonla aradı. Ayaküstü 2-3 dakika görüştük. Yanımızda diğer futbolcular da vardı. Mehmet Yıldız, ‘Maçta oynamayacağım, hoca ile anlaşamıyorum’ dedi. Oteldeki kameralar incelensin, 3 dakika olduğu görülürdü. Neden kamera kayıtları alınmadı?”


– Kesinlikle somut delil yok. İlhan Bey’in ‘3 koldan çalışıyorum’ lafı şikeye yorulmuş. Bundan başka bir şey yok.


– Fenerbahçe, İstanbul Belediye’yi yenemiyorsa; zaten şampiyon olmasın. Böyle saçma şey olur mu? Takip edenler sürekli kurgulamış. Elimde poşet bile yokken; nasıl para vermişim?


11:45 Yusuf Turanlı ve avukatının ardından Sivasspor Yöneticisi Ahmet Çelebi’nin savunmasına geçildi.


 – Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Ben hayırlı kararlar alabiliriz demedim; sağlıklı kararlar alabiliriz dedim” şeklinde bir açıklama yaptı.


“İSKENDER VE İBRAHİM GOL ATTI”
– Turanlı’nın avukatı savunma sırasında “Müvekkilimle ilgili Korcan, İbrahim Akın vs. hep tahliye edildi. Tape dışında maddi delil yok. “Maçlar izlense, bahsi geçen futbolcuların yüksek performans gösterdiği görülür. Transfer görüşmeleri her zaman yapılır” dedi.


11:40 İbrahim Akın’ın menajeri Yusuf Turanlı savunmasını tamamladı.


– Yusuf Turanlı, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin ‘Hangi takımı tutuyorsunuz ve hangi kulübün kongre üyesisiniz?’ sorularına cevap vermedi.


– Tapelerde yer alan ‘Kaleye gitmiyor Fener’ lafım bir futbol terimidir. Böyle konuşuruz. Biz metrelerle konuşmayız ki.


– İki Beşiktas-İstanbul Belediye maçında da İskender gol attı. Birinde İbrahim Akın attı. Sağ olsunlar lehime tapede koymuşlar. İlk devre maçını konuşmamıza ‘şike’ denmiş.


– Korcan ile 17.05 tarihli görüşmemden önce Tayfur Havutçu beni arıyor; ‘Yedek kaleci Hakan gönderilecek, Korcan’ı istiyorum’ diyor. Besiktaş’a da gitse, Sivas’ta da kalsa ücreti artacaktı. Görüşmeler bunlarla ilgili.


– Futbolcular araba arıyor, birçok galeriyle görüşüyor. Ben de banka kredilerine kadar yardımcı olurum. Ayrıca Maç kadroları TV’de dahi veriliyor, benim söylemem garip değil ki.


– Ümit Aydın’la görüştüm. Abdullah Başak istedi. Melih Gökçek’in çok prim ödeyeceğini araştırmamı istedi. Görüşmelerde yanımızda insanlar da vardı. Bunların hepsini tanık olarak istiyorum.


– Uğur Uçar’ı tanımam. Turgut Doğan Şahin’le ilgili tek mesajım var. Onun forvet oynadığını yazıyorum, o kadar.


“İBRAHİM AKIN’A VERİLEN TORBADA…”
– İbrahim Akın’ın hocaya gittiği iddiaları ile ilgili olarak Turanlı, “Benim bilgim yok. Konuşmalarımız sattığı evle ilgili. Sattığım evi tekrar satmamı istiyor. Ben evi 110 bin Euro’ya sattım” dedi.


– Turanlı İbrahim Akın’a verildiği iddia edilen 100 bin dolarla ilgili olarak, “İbrahim Akın’a daire sattım ve sözleşmeyi annesi ile yaptım. Annesi tanık olarak dinlenebilir. İbrahim Akın’a verilen torbada İbrahim Toraman’ın forması vardı, para yoktu. Tanık olarak dinlensin” dedi. Turanlı bu belgeyi de mahkemeye sundu.


– “Kıbrıs’a sık sık giderim, maçtan iki gün önce de gitmiştim. Casino’da para kazanıldı, kaybedildi” diyen Turanlı, belgeleri mahkeme heyetine sundu.


– Şike aracısı olmadım. İstanbul Belediye-Beşiktaş maçı önemliydi, Fenerbahçe değil.


10:50 Aranın ardından menajer Yusuf Turanlı savunmasına başladı.


10:30 Duruşmaya kısa süreli ara verildi.


“EMNİYETTE DARP EDİLDİM”
– Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Tamer Yelkovan’a, “Başkan sana ‘şike yapacağız para ver’ dese verir misin? Vermeme gibi bir durumun var mı?” diye sordu. Yelkovan da, “Yönetimden karar çıkmadan para ödeyemem.” cevabını verdi.


– ‘Ayşe tatile çıksın’ olayını bana emniyette darp ederek sordular ama bilmiyorum. Emniyet Müdürü “O zaman tapeleri mi yanlış yazdınız?” diye sordu. Benimle bu görüşmeyi yapan müdürün ağır küfür ve darbına maruz kaldım.


10:00 Tamer Yelkovan savunmasını tamamladı ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.


09:55 Fenerbahçe’nin muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’ye emniyette darp edildiğini söyledi. Ekinci ise, Yelkovan’a “Üzülüyorum. Avukatınız var. Neden şikeyette bulunmadınız?” şeklinde bir soru yöneltti. Yelkovan bu soruya, “Böyle olaylar başıma ilk kez geliyor” diyerek cevap verdi.


09:35 Duruşma Fenerbahçe Muhasebe Müdürdü Tamer Yelkovan, savunmasına başladı.


YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ
Duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı’nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, önceki günlerde olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ