Haber 16

Aziz Yıldırım’a tahliye yok!

Şike Davası’nda Çağlayan’daki 19. duruşma yapıldı. Duruşmada 4 tahliye kararı çıkarken Aziz Yıldırım’ın tutukluğun devamına karar verildi

Aziz Yıldırım’a tahliye yok!
  • Son Dakika / Spor
  • 02 Haziran 2012
  • Aziz Yıldırım’a tahliye yok! için yorumlar kapalı
  • 337 KEZ OKUNDU

Futbolda şike davasında 19. duruşma dün gerçekleşti. Çağlayan Adalet Sarayı’ndaki duruşmada sanıkların çarpraz sorguları yapıldı. Aziz Yıldırım hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılmadı

5 TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Haldun Şenman, Sami Dinç ve Bülent İbrahim İşcen’in, tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önüne alarak tahliyelerine karar verdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatların taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, tüm tutuksuz sanıkların duruşmalardan bağışık tutulma taleplerini reddetti.

Sanık ve sanık avukatlarının, yargılamanın genişletilmesine ilişkin taleplerini yazılı olarak bildirmeleri için 11 Haziran’a kadar süre veren mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını hazırlayıp yazılı olarak bildirmeleri için 18 Haziran’a kadar süre verilmesine hükmetti.

Bir kısım sanıkların tanık dinletilmesi ve rapor aldırılması gibi talepleri yargılamanın sürüncemede kalmasına neden olabileceğinden bu talebi reddeden mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Haldun Şenman, Sami Dinç ve Bülent İbrahim İşcen’in, tutuklulukta geçirdikleri süre ve atılı suçun niteliği göz önüne alınarak tahliyesine karar verdi.

Heyet, tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı’nın, üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, mevcut delil durumu, dosyada bulunan fiziki ve iletişim tespit tutanakları, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmasını dikkate alarak, bu hallerinin devamına hükmetti.

Duruşmayı 26 Haziran 2012’ye erteleyen mahkeme heyeti, duruşmanın 27, 28 ve 29 Haziran’da da sürdürülmesini kararlaştırdı.

PEKİ KİM NE İLE SUÇLANDI, NE CEZASI İSTENDİ?

Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, sanıklardan Aziz Yıldırım’dan Sadri Şener’e, Serdal Adalı’dan Bülent Uygun’a, İbrahim Akın’dan Sercan Yıldırım’a kadar pek çok isim için ceza talep etti!

Savcı, Futbolda Şike Davası kapsamında esas hakkındaki mütalaasını okudu. Savcı, sanıklardan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı ekonomik çıkan amaçlı örgüt kurmak, şike ve teşvik yapmak iddiasıyla suçladı.

Savcı ayrıca Sadri Şener’den Mecnun Odyakmaz’a, Serdal Adalı’dan Tayfur Havutçu’ya, Ümit Karan’dan Bülent Uygun’a, İbrahim Akın’dan Sercan Yıldırım’a kadar pek çok isim için ceza talep etti!

Savcı, ayrıca 9 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamı yönünde mütalaa verdi.

AZİZ YILDIRIM’A ÖRGÜT, ŞİKE VE TEŞVİK SUÇLAMALARI
Futbolda şike davasında savcı, esas hakkındaki mütalaasında Aziz Yıldırım’ın haksız kazanç sağlamak amacıyla örgüt kurmak, şike ve teşvik suçlarından cezalandırılmasını istedi. Aziz Yıldırım’ın 6 maçta şike ve 3 maçta teşvik iddiasıyla cezalandırılmasını talep eden Savcı’nın suç işlendiğini öne sürdüğü maçlar şunlar:

Şike iddiası: Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Fenerbahçe-İstanbul BB, Fenerbahçe-Ankaragücü, Sivasspor-Fenerbahçe, Karabükspor-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Fenerbahçe

Teşvik iddiası: Gençlerbirliği-Trabzonspor, Trabzonspor-İstanbul BB, Eskişehirspor-Trabzonspor

Temmuz’dan bu yana tutuklu olan Aziz Yıldırım, rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve bu nedenle çapraz sorguya girememişti.

SADRİ ŞENER’E TEŞVİK TEŞEBBÜSÜ SUÇLAMASI
Savcı, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in Sivasspor-Fenerbahçe maçında teşvik teşebbüsünden cezalandırılmasını istedi. Savcı, Şener hakkında Ankaragücü-Fenerbahçe maçından ise beraat talep etti. Bu hafta çapraz sorgudan geçen Şener, sürecin başından bu yana tutuksuz yargılanıyor.

ADALI VE HAVUTÇU’YA ŞİKE SUÇLAMASI
Savcı, dönemin Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun şike suçundan cezalandırılmasını istedi. Temmuz ayında tutuklanan, yargı sürecinde ise tutuksuz yargılanmalarına karar verilen her iki isim de bu hafta çapraz sorgudan geçmiş, hatta Havutçu’nun sorgusu 1 dakika sürmüştü.

DİĞER SUÇLAMALAR
İLHAN EKŞİOĞLU: 4 maçta şike ve 4 maçta teşvik

ŞEKİP MOSTUROĞLU: Örgüt, şike ve teşvik

TAMER YELKOVAN: Şike ve teşvik

ALİ YILDIRIM: Suç örgütüne üye olmak

CEMİL TURAN: Şike

BÜLENT UYGUN: Suç örgütüne üyelik, şike ve teşvik

ÜMİT KARAN: Şike ve teşvik

İBRAHİM AKIN: Şike ve teşvik

İSKENDER ALIN: Şike ve teşvik

MECNUN ODYAKMAZ: Suç örgütüne üyelik ve şike

MEHMET YILDIZ: Şike

KORCAN ÇELİKAY: Şike

SEZER ÖZTÜRK: Teşvik

SERCAN YILDIRIM: Teşvik

SERDAR KULBİLGE: Şike

YUSUF TURANLI: Suç örgütüne üyelik ve şike

ZAFER ÖNDER İPEK: Şike

(haber7)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ