Haber 16

Bacak naklinde korkulan oldu!

Akdeniz Üniversitesi’nde Atilla Kavdır’a dün nakledilen bacak uyum sağlamadığı için ameliyatla geri alındı. Yüz nakli yapılan hastanın durumu ile ilgili de şu açıklama yapıldı:

Bacak naklinde korkulan oldu!
  • Sağlık / Son Dakika
  • 22 Ocak 2012
  • Bacak naklinde korkulan oldu! için yorumlar kapalı
  • 295 KEZ OKUNDU

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, üniversite binasında açıklama yaptı. Özkan, bacağın hastanın vücuda uyum sağlamadığı için ameliyatla geri alındığını söyledi.


Prof. Dr. Ömer Özkan, hastane önünde düzenlediği basın toplantısında, nakillerin ardından her iki hastanın da sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.


Kol ve bacak nakli yapılan Atilla Kavdır’da dolaşım sorunu yaşandığını anlatan Prof. Dr. Özkan, ”Bu dokuyla veya damarlarıyla ilgili olabilirKollarda şu anda bir sorunumuz yok. Hastaya daha fazla ümit vermemek için bacağını almak zorunda kaldık. Diğer konularda bir sorun yok. Hayatı riske atmamak lazım. Onu feda ettik ama diğer dokular duruyor” dedi.


Yüz nakli yapılan Uğur Acar’da ise şu anda sorun yaşanmadığını vurgulayan Ömer Özkan, ”Yüz nakli hastamızın şu ana kadar en ufak problemi olmadı” diye konuştu.


Prof. Dr. Özkan, her iki hastanın da şu anda uyutulduğunu, cerrahi açıdan sorun olup olmadığının ise 10 gün içinde görüleceğini vurguladı. Hastaların rutin olarak kontrollerinin sürdüğünü belirten Özkan, şöyle konuştu:


”Zor ameliyatlar. Her yerde yapılmamasının nedeni de bu. Kolda da yüzde


de problemler olabilir. Özellikle kol hastasında çok korkumuz yok. Eskisine dönmemiz kolay. Ama yüz nakli konusunda eğer önemli bir problem yaşarsak, hakikatten önemli olur. Enfeksiyon problemi olabilir, yüz naklinde herhangi bir problem olursa da vücudunun farklı bölgelerinden doku nakletme gibi bir durumumuz olabilir.”


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ