Haber 16

Bahçeli’yi Diyarbakır’a götüren söz

İddiaları hükümetin provokasyonu olarak gören MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç…

Bahçeli’yi Diyarbakır’a götüren söz
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Haziran 2011
  • Bahçeli’yi Diyarbakır’a götüren söz için yorumlar kapalı
  • 328 KEZ OKUNDU

DİYARBAKIR- MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kritik Diyarbakır mitinginin ülkücülerce sabote edileceği iddiası ortalığı karıştırırken Diyarbakır ilk teşkilatı kendinden emin.


İddiaları hükümetin provokasyonu olarak gören MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, MHP liderinin yapacağı mitingde hiçbir sorun yaşanmayacağını, Diyarbakırlıların Bahçeli’yi kucaklayacağına inandığını söyledi.


Karakoç Bahçeli’nin Diyarbakır’a gidişinin de perde arkasını İnternethaber’e anlattı. Karardan 7 ay kadar önce Bahçeli’yle duygusal bir görüşme yaptığını açıklayan Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, “Ölmeden önce sizi Diyarbakır’da görmek isteyen Diyarbakırlılar var” sözü üzerine Bahçeli’nin bundan çok etkilenerek gelmeye söz verdiğini anlattı.


MHP lideri Bahçeli, Başbakan Yardımcısı olarak Diyarbakır’a daha önce gelmiş bir siyasetçi ama 13 yıllık parti lideri olarak ilk kez Diyarbakır’a miting yapmak için gidecek.


Bunun hem Diyarbakır hem de doğu güneydoğu bölgesi için bir milat olduğunu söyleyen Karakoç çok heyecanlı. “Endişe duysam Sayın Bahçeli’yi davet etmezdim” diyen Karakoç’un Diyarbakırlılara çağrısı var:


“Misafirperver Diyarbakırlıların Türkmen beyine sahip çıkacağına, Bahçeli’ye kucak açacağına inanıyorum. BDP, AKP, CHP’li demeden farklı siyasi partilere oy veren Diyarbakırlılar istasyon meydanını doldurmalı. Bir de Müslüman Türk’ün davasını Türk dünyasının liderinden duymalılar”


Kürtçe’yi bilmediğini ileri sürdüğü BDP liderlerini TV’de Kürtçe, Zazaca ve Türkçe doğu güneydoğu sorununu tartışmaya davet eden, Başbakan Erdoğan’ın da gündeme getirdiği “Peygamberimiz Apo’dur” yazılı pankartla eleştiren Karakoç’un Bahçeli’nin Diyarbakır mitingi öncesi sorularımıza yanıtları şöyle oldu:


– Bahçeli’nin Diyarbakır ziyareti nasıl kararlaştırıldı?
Tarafsız herkes Devlet Bey gelmeli diyor. İlk olarak 7 ay kadar önce Malatya’da görüştüm. Çok ısrar ettim. Uzun yıllardır sizi Diyarbakır’da görmek istiyoruz. Ölmeden önce sizi Diyarbakır’da görmek isteyen Diyarbakırlılar var dedim. Çok duygusal bir görüşmeydi. Devlet Bey çok etkilendi. İşte orada Sayın genel başkanımız söz verdi. Diyarbakır’a geleceğim dedi.


– O görüşmede mi kararlaştırıldı?
Sayın Bahçeli’yi 2 ay önce de seçim programı hazırlanırken yine davet ettik. Ve beklediğimiz program hazırlandı. 6 Haziran’da bu miting i yapacağız.


– Bu mitingin anlamı nedir Diyarbakır için?
Bahçeli’nin Diyarbakır’a gelişi hem Diyarbakır hem de doğu ve güneydoğu için bir milattır. Uzun zamandır birlikte yaşa ve yaşat mitingleri yapıyoruz. Bahçeli bu birlikte yaşama isteğini Diyarbakır’da da anlatacak.


– Siz de heyecanlı görünüyorsunuz?
Diyarbakır’da Bahçeli’ye miting yaptırmak kişisel olarak da büyük bir heyecan. Ömür boyu çoluk çocuklarıma torunlarıma anlatacağım. Çok gururlu duygulu ve heyecanlıyım.


DİYARBAKIRLILAR TÜRKMEN BEYİNE SAHİP ÇIKACAK


-Bir endişeniz var mı?
Genel başkanı en iyi şekilde ağırlamak için çalışıyoruz. Bir endişemiz yok bir problem olacağını sanmıyoruz. Kışkırtmalar provokasyonlar olabilir ama halkımız misafirperver bir halktır. Diyarbakırlıların Türkmen beyine sahip çıkacağını kucak açacağını biliyorum. Mitingle ilgili endişem olsa Devlet Bey’i davet etmezdim.


-Mitingle ilgili beklentiniz nedir?
Bütün siyasi partilere oy veren Diyarbakırlıların istasyon meydanını doldurması lazım. Bir de Müslüman Türk’ün davasını Türk dünyasının liderinden duymaları lazım. Başbakanın veya bir başkasının bizi anlatmasıyla değil bizzat özümüzü sözümüzü duymak istiyorlarsa bütün Diyarbakırlıların çoluk çocuk, yaşlı- genç demeden BDP, CHP, AKP demeden akın etmesi lazım. Bu ülkede birlik beraberlik için ben de varım diyorlarsa, bu ülke benim için önemli bu bayrak benim diyorlarsa, benim de atalarımın kanı var diyorsa istasyon meydanına gelmeli.


– MHP’nin Diyarbakır iddiası nedir?
Emin olun güneydoğuda Kürt sorunu yok. Sorun var. Hem de çok sorun var. Yatırım yok, eğitimsizlik yüksek. İşsizlik, ahlak çöküntüsü, uyuşturucu kullanımı 12-13 yaşa inmiş, tarım yok hayvancılık bitmiş. Diyarbakır’ın sorunları bu.


– Kürtçe konuşulması talebine karşı mısınız?
Siyasal Kürtçülük yapan BDP’nin başındakiler Kürtçe bilmiyor. Bunların hepsiyle TV ekranında doğu ve güneydoğunun sorunlarını Kürtçe, Zazaca-Türkçe tartışmaya hazırım. Nüfusu 1.5 milyon olan Diyarbakır’da 500-600 zaza var. Bunlar Kürtçe bilmiyor. Anlaşmalarını sağlayan, ortak paydamız Türkçe. Kürtçe’nin konuşulmasıyla ilgili sorun yok. Burada da, MHP genel merkezinde de, Genelkurmay’da da konuşuyorum. Bugüne kadar engel olmadı.


KÜRTÇE’Yİ BAHÇELİ Mİ YASAKLADI?


– Bugün öyle ama yıllardır bu bir sorun değil miydi?
Kürtçe 80 sonrası yasaklandı. Benim anadilim o dönem yasaklandı. Anadilimi Devlet Bahçeli yasaklamadı. Ülkücü camia yasaklamadı. O yasakların üzerinde biz de duruyoruz. Yaşananların mağduru bizleriz.


-Sizce sorun nedir?
Güneydoğu insanını Kürtleştirip Zerdüşleştirip bu dine yaklaştırıp islamiyetten uzaklaştırma çabaları var. Bakın Peygamberimiz Apo diye pankart açtılar. Bunu bu hale getiren Başbakandır. Terör kandil mahmurdaydı şimdi Diyarbakır göbeğinde. Din düşmanı gençlik yetiştiriliyor. Apo’yu peygamber ilan eden düşüncenin kılacağı namaz ne kadar kabul görür o tartışılır.


– Bahçeli ne mesajı verecek, Diyarbakır’ın beklentisi ne?
MHP’nin dünü bugünü yarını aynıdır. Bu bayrak, dil, din hepimizin. Kimse Devlet Bey’den Başbakan veya Kılıçdaroğlu’nun söylemlerini beklemesin. Bahçeli Ankara’da ne söylüyorsa burada da aynı şeyi söyleyecek.


-Hedefiniz nedir?
Diyarbakırlıların Bahçeli’ye sahip çıkması lazım. Diyarbakırlı hemşehrilerim tercihlerini ya terörden ya ya cemaatten ya da Türk milliyetçilerinden yana yapacak. Son seçimde üçüncü parti olduk, bu dönem hedefimiz daha çok oy almak.


AK PARTİ KENDİ BÜROSUNU KENDİ TAŞLIYOR


-AK Parti’nin seçim bürolarına saldırı oluyor? Siz de sıkıntı oluyor mu?
Emin olun bunlar doğru değil. Bölgede kirli oyunlar var. AK Partili Galip Ensarioğlu ile bağımsız Hatip Dicle’ nin karşı karşıya iki seçim bürosundan yükselen müzikler aynı, aynı söylemler aynı. Şimdi iki seçim bürosundan yükselen seslerden kim rahatsız olur. Kendi seçim bürolarını taşlatıp camları indirtip mağduriyet rolüne girmeleri artık bu bölgede para etmeyecek. Bölgede AKP, BDP, PKK kol kola.


 


CHP’DEN BAHÇELİ’YE DESTEK


CHP’nin Diyarbakır’da birinci sıra milletvekili adayı Salih Sümer de Bahçeli’nin yıllardan sonra Diyarbakır’da yapacağı mitingin önemine değinmiş ve internethaber’e, “Bahçeli çok ılımlı biri insan. Diyarbakır Bahçeli’ye de kucak açmalı. Türk Kürt kardeşliği pekiştirilmeli” demişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ